Categorieën

Service

Schiedamse: vechten in tram was noodweer

Schiedamse: vechten in tram was noodweer
Nieuws

Schiedamse: vechten in tram was noodweer

  • Redactie
  • 15-07-2022
  • Nieuws
Schiedamse: vechten in tram was noodweer

SCHIEDAM - De Schiedamse die afgelopen zaterdag in eigen stad werd aangehouden op verdenking van het mishandelen van een trambestuurster, vecht het beeld aan dat in berichtgeving vanuit de RET, de politie en door de media van haar is geschetst.

De 22-jarige vrouw zou uit noodweer hebben gehandeld. "De conducteur heeft haar in een wurggreep vastgepakt", zo betoogt advocate mr. Sonya Taheri, door de Schiedamse in de arm genomen.

"Mijn client is geschokt van het nieuwsbericht en kan zich er dan ook niet in vinden", aldus de advocate. "Mijn cliënte is nimmer eerder in aanraking geweest met het Openbaar Ministerie. Zij is niet degene geweest die is begonnen." Toen de Schiedamse, die met kinderwagen tegen de zin van de bestuurster voor in de tram wilde instappen, 'in een wurggreep' was vastgepakt, heeft zij zich verzet. De juriste spreekt van noodweer. "Ook betwijfelt zij dat de neus van de tramconducteur gebroken is", aldus de raadsvrouw over de Schiedamse.
 
De vechtpartij in de tram vond afgelopen zaterdagmiddag plaats bij de halte Schubertplein. De 22-jarige werd daarop even verderop aangehouden. Volgens de politie hield de trambestuurster een gebroken neus aan de mishandeling over; zij werd door ambulancepersoneel behandeld.

Zie ook dit artikel.