Categorieën

Service

Schiedamse zeekadetten op Wereldhavendagen

Schiedamse zeekadetten op Wereldhavendagen
Nieuws

Schiedamse zeekadetten op Wereldhavendagen

  • Redactie
  • 29-08-2021
  • Nieuws
Schiedamse zeekadetten op Wereldhavendagen

Foto: Zeekadetkorps Schiedam


SCHIEDAM - Het Zeekadetkorps Schiedam is van 3 tot 5 september aanwezig op de Wereldhavendagen in Rotterdam. Het opleidingsschip Delfshaven van de Schiedamse kadetten ligt dan aan de Parkkade ter bezichtiging.

Het schip maakt dan deel uit van de de 'Koninklijke Marine Experience'. Samen met zeekadetten uit Rotterdam en Hellevoetsluis vertegenwoordigen de Schiedammers het Zeekadetkorps Nederland. Zo kunnen kinderen onder andere trossen en 'keesje leren gooien', en de stand van het Zeekadetkorps Nederland bezoeken. 

Het zeekadetkorps heeft van oudsher een warme band met de marine zegt Chris van Doorn, commissaris opleidingen van het Zeekadetkorps Nederland, en oud-commandant van het Schiedamse korps. De marine, samen met de koopvaardij, was in 1949 een van de initiatiefnemers tot oprichting van het zeekadetkorps. 

Ondanks de huidige Coronamaatregelen is er dit jaar toch een verkleinde versie van de Wereldhavendagen. De marine is aanwezig met het Patrouilleschip Zr. Ms. Friesland en de mijnenjager Zr. Ms. Schiedam. De overige deelnemers bestaan uit oud-marine vaartuigen: twee mijnenvegers, een Rijksopnemingsvaartuig, een loodskotter en het voormalig opleidingsvaartuig van het STC-groep. Het ms. Bernisse en ms. Mahu en de opleidingsschepen Betelgeuze (Rotterdam), Delfshaven (Schiedam) en Zeefakkel (Hellevoetsluis) zijn beperkt open voor bezichteging.

Wie de Koninklijke Marine of de (Schiedamse) zeekadetten wil bezoeken doet er goed aan een plekje te reserveren; dat kan hier.