Categorieën

Service

Schiedamse zeekadetten via Noordzee naar Middelburg

Schiedamse zeekadetten via Noordzee naar Middelburg
Uit

Schiedamse zeekadetten via Noordzee naar Middelburg

  • Redactie
  • 10-06-2023
  • Uit
Schiedamse zeekadetten via Noordzee naar Middelburg

Zeekadet achter het roer op de Noordzee: foto: ZKK Schiedam


SCHIEDAM - De Schiedamse zeekadetten maken dit weekend hun opwachting in Middelburg. Daarvoor moesten ze met hun schip de Delfshaven over de Noordzee, en dat blijft toch wel een bijzondere.

Zeekadetkorps Schiedam doet mee aan de Middelburgse Havendagen. Met een uitgebreid programma voor en door de zeekadetten: de verschillende korpsen bezoeken elkaars schepen en ontmoeten elkaar, er is een kadeprogramma en zij ontvangen gasten, te weten het publiek dat op de havendagen afkomt.

Het werd gisteren een aangename reis, zo vertelt Stephan Krol namens de Schiedamse zeekadetten, ook al was het vertrek wellicht wat vroeg. "De kadetten stonden om beurten allemaal een keer aan het roer. Wat is nou mooier om als tiener aan het roer te staan van een zeegaand schip...?"

Over de Noordzee ging het naar Vlissingen. Daar voegden de korpsen uit Maassluis met de Rigel, en de korpsen Hellevoetsluis & Delfzijl met de Zeefakkel, zich bij de Schiedammers. Vanuit daar vertrok het vlootverband van het Zeekadetkorps Nederland via het Kanaal door Walcheren 'in kiellinie' richting Middelburg. Daar voegde het gezelschap zich bij het Zeekadetkorps Veere, en hun schip Lacomblé. Er waren al enkele Zeekadetkorpsen uit België aanwezig met hun schip. 

Maandag vaart de Delfshaven weer terug naar Schiedam. Eind van de middag komen de zeekadetten naar verwachting aan in de Wilhelminahaven.