Categorieën

Service

Scholierenverkiezingen op Spieringshoek

Scholierenverkiezingen op Spieringshoek
Onderwijs

Scholierenverkiezingen op Spieringshoek

  • Advertorial
  • 16-11-2023
  • Onderwijs
Scholierenverkiezingen op Spieringshoek

Vanmiddag organiseerde Spieringshoek een debat; foto: Spieringshoek

SCHIEDAM - Binnenkort vinden de verkiezingen voor de Tweede Kamer plaats. Op Spieringshoek wordt hier, in het kader van burgerschap, uiteraard aandacht aan besteed.

Vanmiddag organiseerde Spieringshoek een debat met (lokale) politici van verschillende politieke partijen. De stellingen zijn door de leerlingen bedacht en gingen bijvoorbeeld over het minimumloon, schoolreizen, vleesbelasting en stemmen op je zestiende. Alle leerlingen uit de bovenbouw met maatschappijleer en maatschappijwetenschappen waren aanwezig bij het debat. De leerlingen deden harstikke goed mee en stelden kritische vragen.

De verkiezingen zelf vinden plaats op maandag 20 november. Tijdens het Spieringshoek brengen alle leerlingen hun stem uit. Met hun stempas en schoolpas krijgen ze een stembiljet en kunnen ze met een rood potlood stemmen. Net echt dus! Natuurlijk is Spieringshoek daarna heel benieuwd naar de uitslag. Deze wordt op dinsdag 21 november bekendgemaakt. Tussen drie en vier uur is er voor alle leerlingen de uitslagenmiddag. 

Scholengemeenschap Spieringshoek

Van der Brugghenlaan 2, Schiedam

Meer over Scholengemeenschap Spieringshoek →