Categorieën

Service

School krijgt Franse en Finse leerlingen op bezoek

School krijgt Franse en Finse leerlingen op bezoek
Onderwijs

School krijgt Franse en Finse leerlingen op bezoek

  • Advertorial
  • 17-05-2022
  • Onderwijs
School krijgt Franse en Finse leerlingen op bezoek

Er waren allerlei activiteiten; foto: Lentiz


SCHIEDAM - Nadat mbo-studenten van Lentiz Life College  enkele weken terug naar Frankrijk afreisden voor het internationaliseringsproject 'To the Top', was het de beurt aan mbo| Lentiz Life College om de uitwisseling te hosten voor de Franse en Finse partnerscholen. Zij waren op de Lentiz-locaties in Schiedam en Vlaardingen.

Fatma Guduk, mbo-coördinator internationalisering bij Life College: “Voordat de internationale competitie en de Masterclass in de Food Innovation Academy van start ging, was het eerst tijd voor wat ontspanning in wereldstad Rotterdam. De groep ging het water op om in vogelvlucht kennis te maken met een van onze grootste zeehavens ter wereld. Daarna werden de benen gestrekt, langs de vele mooie highlights van de stad. De dag daarop werden de internationale studenten getrakteerd op een masterclass, gegeven door Hidde de Brabander, meester pattisier en -ijsbereider. Hij nam de studenten mee in de wereld van de bereiding van het ambachtelijk ijs en het ging over de trends van chocolade, zijn grote passie." Hidde maakte de culinaire ijs-desserts op, de kunstwerkjes werden daarna door de studenten nog eens met finesse nagemaakt.

In de dagen daarna volgden de competities in het maken van vegetarische gerechten. Emiel Meijer, begeleidend docent: “De opdracht was om dezelfde groente als ingrediënt, op drie verschillende manieren te bereiden. Een wortel werd bijvoorbeeld tot ijs getransformeerd en dát is écht heel lekker geworden. Het ging om een worteltaartje, met wortelijs en een bijpassend sausje.”

Fatma over de evaluatie van het project met de mbo-studenten: “Ik hoefde niet naar hun leeruitkomsten te vragen, ze vertelden uit zichzelf dat ze professionele en Social skills hebben ontwikkeld en op welke manier. Dat is echt heel leuk om terug te horen. De studenten herhalen nog heel vaak dat ze heel dankbaar zijn dat ze aan dit project mochten meedoen. Ik word daar ook blij van.”

Op de vraag wat de volgende internationale activiteit is, zegt Fatma, nog in een roes van dit succesvolle project: “Ik stap vanavond in het vliegtuig voor een volgend uitwisselingsproject in Turkije en een nieuwe groep mbo-studenten. We willen hen wereldburgers laten worden in een voor hen onbekende internationale omgeving en dat combineren we met projecten die aansluiten op hun mbo-opleiding. Dat wordt mogelijk gemaakt door Erasmusplus. Ook dit wordt weer een mooie week!"

De partnerscholen zullen de internationale samenwerking blijven organiseren met Stadin AO työelämälle en CFA European Louis Peroux.

Lentiz Life College

Parallelweg 401, Schiedam

Meer over Lentiz Life College →