Categorieën

Service

Scoutinggroepen van Monster naar Staelduijn

Scoutinggroepen van Monster naar Staelduijn
Uit

Scoutinggroepen van Monster naar Staelduijn

  • Redactie/scouting
  • 30-01-2023
  • Uit
Scoutinggroepen van Monster naar Staelduijn

Foto's: Antoinette Zwitserlood


SCHIEDAM - De midwinterhike van scouting Schiedam is gewonnen door de scouting Taizé-groep. De meisjes en jongens van die groep wisten in de kortste tijd de wandeltocht van Monster naar Staelduijn te volbrengen.

Vrijdagavond verzamelden de teams van de verschillende Schiedamse scoutinggroepen zich in de duinen van Monster. Voor de explorers, jongeren van veertien tot achttien jaar, stond de midwinterhike op het programma.

Na de start rond zeven uur moesten de jongeren zo snel mogelijk een aantal posten vinden tussen Monster en Staelduijn, net ten zuiden van Naaldwijk. Alle spullen die ze nodig hadden moesten ze zelf meenemen. Ook konden ze zelf de keuze maken een bonuspost aan te doen. De beloning: aftrek van tijd.

Uiteindelijk wisten de meiden en jongens van de scouting Taizé-groep uit Kethel de afstand te overbruggen in de kortste tijd, hoewel de verschillen erg klein waren. De explorers van de Schiedamse scouting BvH en scouting Franciscus Lodewijkgroep volgden met een finish kort nadien, rond half 11 ‘s avonds.

“Bij scouting gaan we graag de uitdaging aan”, zo vertelt Antoinette Zwitserlood, een van de vrijwilligers van de Schiedamse scouting Tono-groep. “De jongeren bepalen zelf hun route en hun tactiek, dus of wel of geen bonusposten aandoen en hoe ze de opdrachten op de posten doen. Bij een temperatuur rond de nul graden weten ze er toch altijd een leuk en zeer gezellige tocht van te maken.”