Categorieën

Service

Scyedam eindigt na eindsprint als tweede in competitie

Scyedam eindigt na eindsprint als tweede in competitie
Sport

Scyedam eindigt na eindsprint als tweede in competitie

  • Redactie/Scyedam
  • 21-04-2024
  • Sport
Scyedam eindigt na eindsprint als tweede in competitie

Archieffoto: Edwin ten Hoope, Daniel Pava, Thomas Baart, Gabriele Vicario en Denis Dimitrov. Martijn van der Heide maakt ook deel uit van het team, maar staat niet op de foto van Scyedam/Jolanda Vuijk


TAFELTENNIS - Het eerste herenteam van tafeltennisvereniging Scyedam boekte gisteren in Nieuwland een zeer ruime 11-2 overwinning tegen Hercules uit Terborg. Gemakkelijk ging dit echter allerminst: van de twaalf enkelspelen werden er zes pas in de vijfde game beslist. Scyedam werd uiteindelijk tweede in de Eerste Divisie B, achter kampioen Pecos. 

In de wedstrijd tegen Hercules wonnen Thomas Baart en Gabriale Vicario hun drie enkelspelen, Edwin ten Hoope deed daar met twee overwinningen weinig voor onder en Martijn van der Heide won eenmaal. Denis Dimitrov en Daniel Pava kwamen niet in actie.

In de eerste wedstrijd won Thomas Baart de tweede en derde game, maar moest de eerste en vierde afstaan aan Daan Sanders. In de vijfde game sleepte Baart de partij binnen via een 9-5 tussenstand.
 Gabriele Vicario verloor de eerste game nipt van kopman Jurgen Pastoors. De tweede game won hij overtuigend, maar moest in de derde zijn meerdere erkennen in Pastoors. Hij liet zich echter niet uit het veld slaan en trok met tweemaal gamewinst de wedstrijd naar zich toe.
 Martijn van der Heide verloor de eerste game zeer nipt van Artem Zeziulin, de tweede en derde game gingen naar Van der Heide. De vierde en vijfde game gingen zeer gelijk op, in de beslissende vijfde game trok Van der Heide aan het langste eind.


Edwin ten Hoope won de eerste twee games zeer ruim, in de derde game kon Aron Sanders goed bijblijven. Met minimaal verschil wist Ten Hoope deze game en daarmee de partij te winnen. 
In de wedstrijd tussen de kopmannen Thomas Baart en Jurgen Pastoors gingen de games volstrekt gelijk op, maar Baart bleef in drie games net aan de goede kant van de score.
Gabriele Vicario verloor de eerste twee games van Daan Sanders voordat hij iets kon terugdoen. In de vierde game kreeg Vicario op 9-10 voor het eerst een matchpoint tegen. Dat gebeurde later nogmaals en Vicario benutte pas het zesde gamepoint. In de vijfde game leek Vicario op 10-6 de partij binnen te halen, maar Sanders vocht zich terug, maar verder dan 10-10 liet Vicario het niet komen.


Martijn van der Heide verloor de eerste game nipt van Aron Sanders, maar leek op 8-2 in de tweede de stand gelijk te trekken. Daar dacht Sanders echter anders over en met negen punten op rij won hij de game. De derde game ging dan toch naar Van der Heide. In de vierde game liep Sanders snel uit naar 5-10, Van der Heide kwam nog heel dichtbij maar moest de partij toch uit handen geven.
 Edwin ten Hoope won de eerste game met minimaal verschil van Artem Zeziulin, de tweede en derde game moest hij afstaan. In de vierde game toonde Ten Hoope zijn veerkracht door op 7-10 met vijf punten een vijfde game af te dwingen. Daarmee was echter zijn kruit verschoten en wist Zeziulin de partij alsnog te winnen. 
Hiermee kwam de stand bij de pauze op 6-2.

Na de onderbreking kon Jurgen Pastoors niet meer in actie komen tegen Martijn van der Heide, waardoor de thuisclub verder uitliep.
 Thomas Baart moest alleen de tweede game afstaan en boekte verder een regelmatige overwinning tegen Aron Sanders.
 Gabriele Vicario won de tweede game ruim van Artem Zeziulun, in de andere games waren de verschillen minimaal. In de beslissende vijfde game kwam Vicario met 7-9 achter, maar hij maakte met vier punten een einde aan de illusie van Zeziulin.


In het laatste enkelspel won Edwin ten Hoope de eerste game, daarna kwam Daan Sanders beter in de wedstrijd en bleef in de tweede game goed in het spoor van Ten Hoope. Na nipte winst voor Ten Hoope pakte Sanders daarna de derde game, maar Ten Hoope liet zich weer niet uit het veld slaan en liep via tussenstanden 6-2 en 8-4 naar een 11-6 gamewinst.
 Het afsluitende dubbelspel van Edwin ten Hoope en Gabriele Vicario leverde een regelmatige overwinning op, alleen in de derde game konden Aron en Daan Sanders bij hen in de buurt blijven.
 Daarmee werd de eindstand op 11-2 bepaald.

Door de winst steeg Scyedam na de laatste ronde van het seizoen van plek vier naar stek twee, onder meer Hercules voorbijstekend. Thuis in Terborg had Hercules nog gewonnen van Scyedam; dat tekent de knappe forse overwinning gisteren.

In tien wedstrijden slaagden de Schiedammers er in de competitie in 75 partijtjes te winnen. Kampioen Pecos kwam tot 79 punten. Hilversum werd twee punten achter Scyedam derde, Hercules vierde. Sittard komt daar een punt achter, en  degradeert. Het Markiezaat wist als dik laatste al voor deze competitieronde dat het dat lot beschoren is.