Categorieën

Service

SDK Vastgoed neemt eerste kavels voor MICS in erfpacht

SDK Vastgoed neemt eerste kavels voor MICS in erfpacht
Nieuws

SDK Vastgoed neemt eerste kavels voor MICS in erfpacht

  • Redactie
  • 14-07-2022
  • Nieuws
SDK Vastgoed neemt eerste kavels voor MICS in erfpacht

Impressie van wat ‘de huiskamer’ van MICS moet worden


SCHIEDAM - De 'campus' bedoeld voor innovatieve bedrijven actief in de mechatronica in Schiedam komt er. Tenminste: de terreinen ertoe zijn beschikbaar.

Vandaag zette burgemeester Cor Lamers namens het stadsbestuur en Ferdinand Gremmen als directeur van SDK Vastgoed hun handtekening onder de formele overdracht van de gemeente kavels voor de 'Mechatronica Innovatie Campus Schiedam, MICS'. Een terrein van zo'n drie hectare aan de Van Heekstraat 13-15 en de Ringersstraat 7-9 wordt in erfpacht aan de gebiedsontwikkelaar uitgegeven.

Verder tekenden de twee een reserveringsovereenkomst voor kavels in de driehoek tussen de De Brauwweg, de De Gheynstraat en de Schie. Daar zijn de afgelopen jaren veel bedrijfsgebouwen gesloopt.

SDK Vastgoed neemt, aldus de kennisgeving, de programmatische en organisatorische kant van MICS voor zijn rekening. "Het beoogde campusterrein is gesitueerd in de ’s-Gravelandsepolder, vanaf rijksweg A20 tot aan de Algerastraat, met aan de ene kant de ’s-Gravelandseweg en de andere kant de Schie. De bedoeling is dat in dit gebied een ecosysteem ontstaat waarbij bedrijven, onderwijs, overheid en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten, samenwerken en zodoende kunnen innoveren op het gebied van mechatronica." Dat is de combinatie van technische disciplines als elektrotechniek, werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek en ICT.

"Rode draad binnen de gebiedsontwikkeling Schie District is het programma Leven Lang Ontwikkelen. Sinds een half jaar bevindt zich al in de ’s-Gravelandsepolder een talentenpool en - in het ONS-gebouw - het Expertise Centrum Precisietechniek, het Living Lab Schiedam en het praktijkopleidingscentrum MTEC+."

De fysieke transformatie van campusontwikkeling MICS zal een langjarig traject zijn en in diverse fases worden gerealiseerd, aldus de initiatiefnemers. "Het contract voor uitgifte van grond in erfpacht aan het Van Heekterrein is de start van deze ontwikkeling."

Zie ook dit artikel.