Categorieën

Service

Sekou Sylla met Guinee uitgeschakeld in Afrika Cup

Sekou Sylla met Guinee uitgeschakeld in Afrika Cup
Sport

Sekou Sylla met Guinee uitgeschakeld in Afrika Cup

  • Redactie
  • 24-01-2024
  • Sport
Sekou Sylla met Guinee uitgeschakeld in Afrika Cup

Sekou Sylla, speler van Cambuur, geboren en getogen in Schiedam


VOETBAL - Sekou Sylla is met Guinee uitgeschakeld in de Afrika Cup. Toen de Schiedammer van het veld stapte na de wedstrijd tegen Senegal, dacht hij nog dat de tweede ronde in de knip zat.

Maar Kameroen troefde het West-Afrikaanse land af, door in de slotminuten de wedstrijd tegen Gambia in eigen voordeel om te draaien.

In de 87 ste minuut kwam Gambia, met Feyenoorder Yankubah Minteh in de gelederen, met 2-1 voor, na een eerste 0-1 achterstand. Maar in de slotminuten maakte Kameroen via een eigen Gambiaans doelpunt eerst gelijk, om daarna uit een kopgoal na een hoekschop voor te komen. Drie minuten in de extra tijd maakte Gambia opnieuw gelijk, maar daar bleek een handsbal aan vooraf te zijn gegaan. 

Guinee, dat gewonnen had van Gambia en gelijkspeelde tegen Kameroen, moest aantreden tegen Senegal, dat beide wedstrijden gewonnen had. Opnieuw speelde Sylla de hele wedstrijd. Ook deze wedstrijd kwam het team als winnaar uit de bus: 0-2. Met een geweldige safe van de Senegalaanse keeper Mendy in de extra tijd. Zie deze clip.

Zonder die safe en met een 1-2 uitslag was Guinee op doelsaldo door gegaan. Nu was het Kameroen. Beide team wonnen en verloren een keer en speelden een keer gelijk en kenden een doelsaldo van min één. Maar Kameroen maakte drie doelpunten meer. Zie ook dit artikel.

Kaapverdië, het team van de ‘Schiedamse’ broers Duarte, plaatste zich wel voor het vervolg van het toernooi. Zonder de broers Laros en Deroy in de gelederen werd het 2-2 tegen Egypte. Ook hier was het zinderend spannend, met de Egyptische 2-1 en de gelijkmaker na de 90ste minuut. Daarmee leek Egypte, veelvuldig Afrikaans kampioen, uitgeschakeld na drie gelijke spelen. Ghana stond immers met 0-2 (twee goals uit een penalty) voor tegen Mozambique en zou zodoende tweede worden. Maar ook hier vielen twee goals na de 90ste minuut, waarvan één een penalty. Beide waren ze wel voor Mozambique: 2-2, waardoor Egypte alsnog door gaat.

Gastland Ivoorkust is in rouw gedompeld na een enorme zeperd tegen Equiatorial Guinea: 0-4  en uitgeschakeld.