Categorieën

Service

Sensationele ontsnapping honkballers

Sensationele ontsnapping honkballers
Sport

Sensationele ontsnapping honkballers

  • Redactie
  • 27-06-2019
  • Sport
Sensationele ontsnapping honkballers

Foto: Judith Droog


HONKBAL - SV&HV Schiedam heeft gisteravond de thuiswedstrijd op sportpark Bijdorp tegen Boekaniers nipt gewonnen. Tegen de Amsterdammers moest het team van coach Gershwin Hernandez alles uit de kast halen. Grote man daarbij was de jonge Lars Bol, normaliter pitcher van het reserveteam.

In de eerste inning keek SV&HV Schiedam al tegen een 0-5 achterstand aan. Via 1-6 in de tweede slagbeurt liep Boekaniers in de vijfde inning zelfs uit naar 1-11. Inmiddels was starter Yardi Roodbol vervangen door Lars Bol. En zijn debuut als pitcher in de Topklasse werd er één van grote klasse. Slim en ontspannen gooiend hield hij de slagploeg van Boekaniers vier innings lang voortreffelijk tegen.

Ondertussen begonnen de Schiedammers aan een opmars. Via 3-12 werd het in de 7e inning 9-12, onder andere door doubles van Leon Korpel en Rodri Faries.

In de laatste inning werd Lars Bol vervangen door routinier Stefan Droog, en bleef Boekaniers opnieuw zonder score. Honkslagen van Dario Spruit Bleeker, Rodri Faries en Roeland Offermans leverden even zoveel punten op, waardoor de stand gelijk werd getrokken. Met het derde honk bezet kwam Stefan Droog aan slag. En op zijn honkslag kon Roeland Offermans onder luid gejuich het winnende dertiende punt scoren.

Door de zege en die van afgelopen zondag tegen Jeka, sluit SV&HV Schiedam het eerste deel van de competitie af met zes keer winst en vijf keer verlies. Achter HCAW 3, Domstad Dodgers en WSB voert Schiedam de middenmoot aan.