Categorie├źn

Service

Serious Bee moet weg uit deel ONS-gebouw dat plat gaat

Serious Bee moet weg uit deel ONS-gebouw dat plat gaat
Nieuws

Serious Bee moet weg uit deel ONS-gebouw dat plat gaat

  • Redactie/De Schiedammer Online
  • 23-02-2023
  • Nieuws
Serious Bee moet weg uit deel ONS-gebouw dat plat gaat

Rob van der Gaag aan het stoken: foto: De Schiedammer Online


SCHIEDAM - Serious Bee Distillers, gevestigd in een deel van het ONS-Gebouw aan de Van Heekstraat, moet verhuizen voor 1 augustus. Het deel waarin de distillateur is gevestigd, gaat tegen de vlakte. "Dringend nieuwe ruimte gezocht", zo schrijft het bedrijf.

"Het is helaas niet anders. Het ONS-Gebouw waar Serious Bee Distillers nu samen met Stichting BeeSerious gevestigd is, gaat dit najaar tegen de vlakte. Alleen het hoofdgebouw blijft staan. Het hele terrein zal op 1 november aanstaande door de huidige eigenaar, de Gemeente Schiedam overgedragen worden aan SDK (dochter van Volker Wessels), de projectontwikkelaar die het geheel gaat herontwikkelen. De bedoeling is dat alle andere bebouwing dan gesloopt is en de grond gesaneerd", meldt het bedrijf in een persbericht.

Rob van der Gaag: "Dat is een goede vraag. We zijn zeer actief op zoek naar een nieuwe geschikte ruimte. Maar die is niet zomaar gevonden. De ruimte moet voldoen aan een aantal belangrijke eisen, omdat er volgens voedingsnormen gewerkt moet kunnen worden. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn, maar te groot is ook weer niet goed. Een ruimte delen met een andere partij is ook niet makkelijk, tenzij deze partij ongeveer dezelfde eisen stelt aan een ruimte. Dan zouden we elkaar kunnen versterken en zouden er faciliteiten gedeeld kunnen worden."

Alwine van Winsen vult aan: "Een andere uitdaging is de huurprijs. We verwachten niet dat we voor eenzelfde laag huurbedrag als we nu betalen, (inclusief energie) ergens een ruimte zullen vinden. We hopen echter op een mooie locatie die geschikt is om onze bijzondere dranken te kunnen distilleren en ons bijenproject voort te zetten. De hoofdprijs kunnen we zeker niet betalen. De timing komt helaas niet zo lekker uit, liever hadden we nog een paar jaar op de huidige locatie wat meer vaste grond onder de voeten gekregen. Per slot van rekening zijn we nog maar een paar jaar geleden begonnen. Nu zijn we genoodzaakt om geforceerd te schaalvergroten. Maar ook daar vinden we een oplossing voor."

Rob van der Gaag: "Om zowel de verhuizing als de schaalvergroting en de eerste periode exploitatiekosten te kunnen betalen, gaan we een crowdfundcampagne starten."