Categorieën

Service

Sint in het land - zoekt Schiedam hem op?

Sint in het land - zoekt Schiedam hem op?
Nieuws

Sint in het land - zoekt Schiedam hem op?

  • Redactie
  • 14-11-2020
  • Nieuws
Sint in het land - zoekt Schiedam hem op?

SCHIEDAM - Sinterklaas is in het land. De stoomboot legde zojuist aan, aan de Dieuwertje Blokkade - de pieten vreesen nog even voor een blokkade maar hadden de kaart verkeerd begrepen. Daar pal bij nemen Sinterklaas en zijn pieten hun intrek in hun een echt paleis - voor velen onder ons herkenbaar van de defiliés met koning Juliana.

En dat is de kinderen in het land niet ontgaan, en de 355 burgemeesters evenmin. Niet alleen Zwalks burgemeester Matthijs van Nieuwkerk, maar ook veel andere burgervaders met kinderen en iets lekkers typisch uit hun stad komen langs. Jan van Zanen had zo zijn Haagse hopjes bij zich, uit Harderwijk komt paling en ook de Bossche bollen zijn al gesignaleerd. Want als Sinterklaas in bijzondere tijden niet naar steden komt, dan komen de steden naar de Sint. De echte Dieuwertje Blok: 'Het lijkt hier wel een combinatie van Sinterklaas en Koninginnedag". Ook al zeggen de Zeeuwse babbelaars niet veel.

Schiedams stadsdichter Yvette Neuschwanger ziet het op tv met genoegen aan. Zij dankt de bedenkers van de gang van zaken bij de Sinterklaasintocht voor hun creativiteit: "Jullie zijn waargaloos, elk jaar weer, dit jaar in het bijzonder."

En zij vraagt zich af of ook de Schiedamse burgemeester al onderweg is naar het Sinterklaaspaleis of dat nog gaat doen: "Ik hoop nu wel ontzettend op Cor Lamers die de kinderen uit Schiedam een goede jenever laat aanbieden aan Sinterklaas."