• Redactie/Hermes-DVS
  • 10-04-2024

(Vlnr.) Sam Gerrits, Yassin Elshafei, Joeri Hapers, Lewis Doughty en Radu Pena; foto's: Marcel de Bruin/Hermes-DVS

SQUASH - Het eerste internationale squashtoernooi dat Hermes-DVS in zijn 140-jarig bestaan organiseerde, is gewonnen door de Egyptenaar Yassin Elshafei.

In een spectaculaire finale wist Elshafei (nr. 72 van de wereld) de titel te pakken door de Nederlander Sam Gerrits (nr. 233 van de wereld) met 3-1 te verslaan. "Vergeet deze laatste naam niet", zo laat Hermes-DVS weten. "Sam Gerrits (pas negentien jaar) heeft zijn zinnen gezet om in 2028 aan de Olympische Spelen van Los Angeles mee te doen.

De derde plaats werd gedeeld door de Belg Joeri Hapers en Engelsman Lewis Doughty.

Tegelijkertijd met het professionele toernooi werd er ook een nationaal toernooi voor de amateurs gehouden. Uit verschillende hoeken van Nederland kwamen spelers richting Schiedam. In twee categorieën werd hier flink gestreden voor de titels.
In categorie 1 was Vladimir Leshko (Squash Delft) met 3-0 te sterk voor Dyel Kassa Koumba (Hermes-DVS), Peter Koopmans (Hermes-DVS) eindigde als derde.

In categorie 2 was Benno Ridder (Max Health Club) met 3-0 te sterk voor Scott Larson (Hermes-DVS) werd Danny van Hees (Hermes-DVS) derde. "Als Schiedammers zijn wij trots op de vier podiumplaatsen van onze club", aldus Hermes-DVS.