Categorieën

Service

Stadskaravaan festival in de Westwijk komt eraan

Stadskaravaan festival in de Westwijk komt eraan
Uit

Stadskaravaan festival in de Westwijk komt eraan

  • Advertorial
  • 01-05-2023
  • Uit
Stadskaravaan festival in de Westwijk komt eraan

Het programma van het gratis toegankelijke festival in de Westwijk wordt om één uur afgetrapt; foto: Ron van Rutten


VLAARDINGEN - Na een succesvolle eerste editie in de Holierhoek is het tweede Stadskaravaan festival in aantocht. Dit keer in de Westwijk, bij Wijkcentrum West op de Teldersstraat. Het grote grasveld tussen het Wijkcentrum en het voetbalveld wordt een bruisend en gratis toegankelijk festivalterrein met optredens van o.a. de wereldse muzikanten van Orchestre Partout, Vlaardingse Vangst Captain Peacock én lokaal talent. Daarnaast komt Bumba langs voor een meet & greet, zijn er dans- en zangworkshops, loopt de levende poëzie jukebox rond, worden praatpaalverhalen verzameld en kunnen heerlijke hapjes geproefd worden op de wijkproeverij.

Met de Stadskaravaan viert theater de Stadsgehoorzaal samen met de andere culturele instellingen van Vlaardingen 750 jaar stadsrechten. Het theater nodigt samen met Wij de Westwijk, De Kroepoekfabriek (poppodium), KADE40 (kunst- en cultuurcentrum), Museum Vlaardingen, Bibliotheek de Plataan en Minters (jongerenwerk) iedereen uit om langs te komen voor een onvergetelijk festival in zes wijken van de stad. Elke editie van het festival is anders, maar bestaat altijd uit een combinatie van professioneel aanbod, lokale aanstormende talenten, verrassend locatieprogramma én hapjes en drankjes.

Het programma van het gratis toegankelijke festival in de Westwijk wordt om één uur afgetrapt met een live uitvoering van de jingle door Ellis Piek, een feestelijk optreden door Brassband Dancarinas Tropicais én danser van Goya Dance Studio. Na een aftelmoment met presentator Musa en wethouder Arnoud Proos kan het festival officieel beginnen.

Op het podium worden optredens gegeven door lokaal talent op het Talent Stage, zal Captain Peacock de bezoekers aan de haak slaan als Vlaardingse Vangst en sluit het tienkoppige Orchestre Partout het festival af met muziek uit alle windstreken. Op het gezellige Wijkterras zal de bekende clown Bumba langskomen voor een speciale meet & greet en geeft Villa Voice een leuke zangworkshop met de Stadskaravaan jingle. In de meemaaktent wordt door dansdocent Ashley van Goya Dance Studio een dansworkshop gegeven. Verder kan hier door gedanst worden bij de Silent Disco met Blondie & Brownie. In het Mini Museum vinden heel de dag afwisselend sessies plaats voor praatpaalverhalen door Camie Bonger en het mobiele Museum Vlaardingen. Met elkaar verzamelen zij nieuwe én historische verhalen. Naast het Mini Museum staat ook de Mini Bieb, waar volop gelezen, gespeeld en geluisterd kan worden naar o.a. de Boekfiets en de Poëzie Jukebox. Doorlopend kan tot slot genoten worden van heerlijke hapjes op de wijkproeverij, een (hopelijk) zonnig terras, de Minters Gamebus, een lounge door Waterweg Wonen en Stichting Samenwerking met mega schaakbord en vier-op-een-rij, schminken door UN1EK én een photobooth waar iedereen een Karavaankiekje kan maken.

Voor de invulling van het programma, horeca en promotie ging de organisatie begin dit jaar tijdens Kick-off bijeenkomsten in gesprek met Wij de Westwijk, bewoners, ondernemers en andere belangrijke gezichten uit de wijken. Op die manier wordt de Stadskaravaan hopelijk echt een feest voor iedereen in en om de wijk. Bij iedere kick-off kwam een grote groep enthousiastelingen met diverse achtergronden en veel liefde voor de wijk bijeen om hun wensen, ideeën en suggesties te delen. Als Wijkcrew gingen zij, samen met de organisatie, verder met het samenstellen van een uniek en onvergetelijk programma voor het festival.

Rondom de Stadskaravaan worden twee leuke winacties georganiseerd. Allereerst ontvingen leerlingen van scholen in de wijken waar het festival plaatsvindt een speciale Kleurkroon om te versieren. De kroon van Graaf Floris V die het mooiste ingekleurd wordt én ingeleverd wordt op het festival wint een theateruitje met heel de klas.

Daarnaast worden er op het festival ook 20 vrijkaarten voor theater- en concertbezoek verloot onder iedereen die het formulier voor de Wijkproeverij strippenkaart inlevert. Het formulier is te vinden in de Karavaankrant, die verspreid is in de Westwijk en ook te vinden zal zijn op het festivalterrein. Na inlevering van het formulier bij de TukTuk (info-punt) kan er met de strippenkaart genoten worden van vier gratis hapjes op de Wijkproeverij en maakt men automatisch kans op vrijkaarten voor de Stadsgehoorzaal of De Kroepoekfabriek.

De Stadskaravaan is een project van de Stadsgehoorzaal in opdracht van Stichting Vlaardingen 750. Samen met de culturele partners worden zes festivals georganiseerd verspreid over de stad, waarbij steeds een andere wijk de hoofdrol speelt. De festivals vinden plaats op:

Zaterdag 6 mei: Westwijk bij Wijkcentrum West
Zaterdag 10 juni: Ambacht (Babberspolder) op het Van Hogendorpkwartier
Zaterdag 26 augustus: In de VOP op het Mendelssohnplein
Zaterdag 16 september: Holy (Hoofdstedenbuurt) op De Loper
Zaterdag 14 oktober: Westwijk tussen de Albert Heijn en de Dirk

Alle informatie over de Stadskaravaan, de festivaldata en het programma is te vinden via I: stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Gemeente Vlaardingen, Wij de Westwijk, Stichting Vlaardingen 750, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Waterweg Wonen, DFDS, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Havenomgevingsfonds, ondernemersfonds GGO Vlaardingen Holy en het Oranje Fonds.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →