Categorieën

Service

Stern in Schiedam wordt Hongqi-dealer

Stern in Schiedam wordt Hongqi-dealer
Nieuws

Stern in Schiedam wordt Hongqi-dealer

  • Redactie
  • 08-12-2022
  • Nieuws
Stern in Schiedam wordt Hongqi-dealer

Foto: Hongqi


SCHIEDAM - Schiedam is de tweede stad in het land waar auto's van het merk Hongqi te koop zijn. Stern wordt importeur en dealer van het Chinese merk, sinds september actief in Nederland.

Ford-dealer Stern aan de Jan Evertsenweg op Vijfsluizen gaat de Hongqi's verkopen als exclusief dealer van het merk. Dat heeft al een verkoopvestiging in Houten en verwacht er daar na de jaarwisseling nog twee aan toe te voegen, waarvan eentje in Eindhoven. Hongqi is een merk van China FAW Group ('FAW'), dat in 2020 3,7 miljoen auto's leverde.

Eind september introduceerde Hongqi zijn eerste model op de Nederlandse markt: de E-HS9, een volledig elektrische premium SUV, met zeven stoelen. Deze maand worden de eerste exemplaren aan de klant geleverd. De auto wordt in de markt gezet als een luxueus merk, waar het gaat om het toonaangevende design, de interieurruimte, intelligente technologie, veiligheid en prestaties, 'die een nieuwe keuze biedt voor wereldwijde premium EV-gebruikers'. De auto's zijn te koop vanaf een kleine 84.000 euro. Eind 2023 en begin 2024 worden er door Hongqi naar verwachting twee nieuwe modellen op de Nederlandse markt geïntroduceerd.

Stern Premium Cars verandert op 1 januari van naam en heet daarna Hedin Premium Car. Hedin is een Zweeds familiebedrijf dat Stern eerder dit jaar overnam. Het is een van Europa's grootste particuliere autodealers, met meer dan zesduizend medewerkers en 230 dealers in acht landen. De netto-omzet in 2021 bedroeg 28,2 miljard Zweedse kroon (ruim 2,5 miljard euro). Hedin verkocht vorig jaar meer dan 125.000 voertuigen.