Categorieën

Service

Subsidie van 236.000 euro voor collectief Crest

Subsidie van 236.000 euro voor collectief Crest
Nieuws

Subsidie van 236.000 euro voor collectief Crest

  • Redactie
  • 22-11-2022
  • Nieuws
Subsidie van 236.000 euro voor collectief Crest

SCHIEDAM - Een Leven Lang Ontwikkelen is een belangrijk speerpunt binnen de zogenoemde Human Capital Agenda. Dit is terug te vinden in het project ‘Crest- personal leadership collective’: een collectief van organisaties, specifiek voor de maritieme- en offshore windindustrie met een aanbod van leiderschapprogramma’s. De provincie Zuid-Holland heeft hier een subsidie van 236.000 euro voor verstrekt.

Er is een grote behoefte aan windturbines en overige offshore- en energieproducten, volgens de provincie. De vier bedrijven GustoMSC, Huisman, Jumbo en Mammoet uit het Vijfsluizen-gebied in Schiedam, signaleren dat de internationale concurrentie steeds meer toeneemt. Het continu opleiden en ontwikkelen van medewerkers is essentieel. Dit komt terug in de Human Capital Agenda Zuid-Holland.

Daarom is er met behulp van een kwartiermaker een plan van aanpak opgesteld voor dit nieuwe collectief met de naam Crest. In dit plan zijn de leerbehoeftes van de medewerkers van de samenwerkende organisaties in kaart gebracht. Op basis hiervan is er een opleidingsprogramma samengesteld. Het leerprogramma-aanbod van Crest kenmerkt zich door co-creatie, (leer)experimenten en het leren van en met elkaar. Hiermee ontwikkelt het Schiedamse cluster zich verder tot dé hotspot voor maritieme en hoogwaardige constructieactiviteiten voor de wind op zee- en maritieme industrie binnen het Rotterdamse ecosysteem. Binnen de programma’s staan persoonlijk leiderschap en innovatie centraal, uiteraard gekoppeld aan de energie- en maritieme sector.

Seriena Bal, Programmadirecteur van Crest: "We maken een start in het Vijfsluizen-gebied en kunnen niet wachten tot we ons kunnen gaan verbreden en in een nog groter gebied impact kunnen maken met Crest."