Categorie├źn

Service

Taalonderwijsscan feestelijk gelanceerd in Wennekerpand

Taalonderwijsscan feestelijk gelanceerd in Wennekerpand
Onderwijs

Taalonderwijsscan feestelijk gelanceerd in Wennekerpand

  • Advertorial
  • 13-02-2023
  • Onderwijs
Taalonderwijsscan feestelijk gelanceerd in Wennekerpand

Cabaretier Peter Heerschop ging in gesprek met onderwijswethouder Dogukan Ergin, Esmeralda Sweeris, Mariska Boer en Liset Dagelet; foto: SIKO onderwijs


SCHIEDAM - Op woensdag 8 februari werd de Taalonderwijsscan feestelijk gelanceerd in het Wennekerpand in Schiedam. De ontwikkeling van vaardigheden bij kinderen om geschreven taal te begrijpen, hangt samen met de kwaliteit van het taalprogramma in de voor- en vroegschoolse educatie (vve) en op de basisschool.

De Taalonderwijsscan biedt pedagogisch medewerkers en leerkrachten de mogelijkheid om het taalaanbod in de vve en op school door te lichten en eventuele blinde vlekken te herkennen en te verbeteren. Met de informatie uit de Taalonderwijsscan kunnen pedagogisch medewerkers en leerkrachten samen een plan van aanpak of ambitiekaart maken om het taalaanbod in de opvang en op school verder te ontwikkelen en verbeteren.

De Taalonderwijsscan is samengesteld op basis van wetenschappelijke inzichten, good practices en de kennis en ervaring van specialisten. Alle opvang- en onderwijsprofessionals hebben gratis toegang tot de Taalonderwijsscan via I: www.taalonderwijsscan.nl

Tijdens de feestelijke lancering werd de Taalonderwijsscan toegelicht door mede-ontwikkelaar Betty van Dam. Cabaretier Peter Heerschop ging in gesprek met onderwijswethouder Dogukan Ergin, Esmeralda Sweeris, Mariska Boer en Liset Dagelet over de toekomst van het taalonderwijs.

SIKO

Burgemeester van Lierplein 71, Vlaardingen

Meer over SIKO →