Categorieën

Service

Tijdelijk extra parkeerplaatsen in Schiedam-Oost

Tijdelijk extra parkeerplaatsen in Schiedam-Oost
Nieuws

Tijdelijk extra parkeerplaatsen in Schiedam-Oost

  • Redactie
  • 25-06-2021
  • Nieuws
Tijdelijk extra parkeerplaatsen in Schiedam-Oost
SCHIEDAM - De gemeente Schiedam legt tijdelijk 40 parkeerplaatsen aan in de Wetenschappersbuurt om de parkeerdruk in Schiedam-Oost te verminderen.

De gemeente Schiedam meldt veel meldingen over parkeerproblemen in Schiedam-Oost te ontvangen. "Dit heeft onder andere te maken met de werkzaamheden die in Schiedam-Oost worden uitgevoerd. Daardoor zijn veel parkeerplaatsen niet beschikbaar. Ook zijn er in coronatijd veel auto's bijgekomen", aldus de gemeente.

Om de parkeerdruk in Schiedam-Oost verder te verminderen heeft de gemeente een wachtlijst ingesteld voor tweede parkeervergunningen voor bewoners. Bovendien wil de gemeente binnenkort starten met een pilot van Ways2go, een bedrijf datvoorziet in deelauto's. In Schiedam wordt al gewerkt met deelauto's van Greenwheels en Mywheels. Er is volgens de gemeente niet veel ruimte beschikbaar om veel nieuwe parkeerplaatsen te maken omdat Schiedam-Oost een drukke wijk met veel bebouwing is. Wel wil de gemeente de ruimte efficiënter inrichten, zodat er ook ruimte is voor het stallen van fietsen, groenvoorzieningen en speelplaatsen. "Nieuwe parkeerplaatsen komen daarom vooral op plekken buiten de wijk."

De 40 parkeerplaatsen zijn vanaf juli 2021 door inwoners van Oost te gebruiken. Deze parkeerplaatsen blijven beschikbaar zolang de werkzaamheden in Schiedam duren, naar verwachting tot de zomer van 2022.