Categorieรซn

Service

De ene wereld staat stil, de andere moet door

De ene wereld staat stil, de andere moet door
112

De ene wereld staat stil, de andere moet door

  • Redactie/politie Schiedam
  • 08-05-2024
  • 112
De ene wereld staat stil, de andere moet door


INGEZONDEN - Het werk van politiemensen gaat niet over rozen. Verslag van een surveillance in de nacht, met een helaas slechte afloop.

"Tijdens de nachtdienst surveilleren mijn collega en ik langs de voor ons bekende hotspots. Dit betreft locaties die in de briefing genoemd zijn en extra aandacht nodig hebben. De sfeer is ontspannen we praten gezellig over van alles.

Totdat het operationeel centrum in Rotterdam ons roept: '1201, RT1201 over'. Mijn collega reageert.

'1201, ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฎ๐˜ข๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ ๐˜‰๐˜ณ๐˜ข๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ธ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฏ๐˜ฑ๐˜ข๐˜ฅ ๐˜ช๐˜ฏ ๐˜š๐˜ค๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ฅ๐˜ข๐˜ฎ. ๐˜‰๐˜ถ๐˜ถ๐˜ณ๐˜ท๐˜ณ๐˜ฐ๐˜ถ๐˜ธ ๐˜ช๐˜ด ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฏ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฐ๐˜ฑ ๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ข๐˜ข๐˜ต, ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ข๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต, ๐˜ข๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ต ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต. ๐˜œ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ง๐˜ต ๐˜ต๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ๐˜ฎ๐˜ฎ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ต ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ฃ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ช๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฐ๐˜ฑ๐˜ต๐˜ช๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฆ- ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜จ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ถ๐˜ช๐˜ฅ๐˜ด๐˜ด๐˜ช๐˜จ๐˜ฏ๐˜ข๐˜ญ๐˜ฆ๐˜ฏ'

Ik trap het gas in, gooi de toeters en bellen erop en zie gelukkig dat we op vier minuten afstand zijn. Ik kijk naar mijn collega, een aspirant die net een paar diensten op de noodhulp werkt, en vraag aan hem of dit zijn eerste reanimatie is. 'Ja', hoor ik hem zeggen. Ik vraag aan hem wat hij wil als het daadwerkelijk een reanimatie betreft. Hij geeft aan, wat ik heel sterk van hem vond, dat als de mogelijkheid zich zou voordoen hij zich liever met het aansluiten van de AED zou bezighouden.

We komen aan. Ik zie een vrouw liggen. Ik zie een andere vrouw die al aan het reanimeren is. Ik ren naar haar toe. Onderweg roep ik door de portofoon: 'OC, daadwerkelijk reanimatie' en ik neem het van de vrouw over. Al heel snel kwam ook de brandweer, een andere eenheid van ons en de ambulance. Samen doen we er alles aan om het leven van deze vrouw te redden.

We krijgen te horen waar de vrouw woont. Haar man wordt ingelicht en erbij gehaald.

Ruim 25 minuten was het ambulancepersoneel bezig met zijn vrouw, maar dit mocht helaas niet baten. Zijn vrouw was overleden.

Het verdriet was intens hoorbaar en zichtbaar bij de man. Collegaโ€™s zorgden ervoor dat zijn familie op de hoogte werd gebracht, zodat hij niet alleen zou zijn.

Wij gaan, zoals gebruikelijk, met elkaar in gesprek over deze gebeurtenis. En daarna gaan wij weer door, terwijl de wereld van de man stilstaat.

'1201, RT1201, kunt u de collegaโ€™s in Vlaardingen assisteren in verband met een achtervolging?'"

ย