Categorieën

Service

Tiny Forest bij De Poldervaart

Tiny Forest bij De Poldervaart
Onderwijs

Tiny Forest bij De Poldervaart

  • Redactie
  • 22-11-2023
  • Onderwijs
Tiny Forest bij De Poldervaart


SCHIEDAM – Op basisschool MDO De Poldervaart is vandaag een Tiny Forest aangeplant, een stukje dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. De kinderen van de school hebben de eerste bomen geplant, waarbij ze werden geholpen door wethouder Frans Hamerslag en Hans Borsje, regiomanager van Volker Wessels Vastgoed, het bedrijf dat het bos aanlegt.

Het Tiny Forest is een nieuw stukje natuur in de stad, waar wel dertig tot veertig verschillende soorten bomen in staan en waar veel dieren zich thuis voelen. Daarnaast zal het Tiny Forest dienst doen als buitenleslokaal voor de leerlingen van de school, die er ook onderzoekjes zullen doen en het bos zullen helpen onderhouden.

De gemeente Schiedam ondersteunt initiatieven van scholen op het gebied van vergroening en het klimaatbestendig maken van schoolpleinen. Vanuit de stimuleringsregeling Schiedam Waterklaar kregen scholen de kans om een groen buitenlokaal te winnen. Een deskundige jury heeft alle motivaties beoordeeld en daarna is de gemeente samen met De Poldervaart aan de slag gegaan met het ontwerp, zo laat Volker Wessels weten. De groene buitenruimte rondom De Poldervaart komt in verbinding te staan met de buurt en het Beatrixpark.

Door een samenwerking van Volker Wessels met IVN Natuureducatie en Earthwatch Europe is de aanleg van dit Tiny Forest nu een feit. Volker Wessels treedt op als sponsor, IVN Natuureducatie is verantwoordelijk voor de organisatie en Earthwatch Europe gaat samen met vrijwilligers de groei van het bos monitoren. De afgelopen weken heeft Volker Wessels-onderneming Gebr. Van Kessel al voorbereiding getroffen op het schoolplein, zodat de kinderen vandaag direct aan de slag konden met het planten van de boompjes.