Categorie├źn

Service

Tipgeld voor aanhouding schutter Zwijndrecht wordt betaald

Tipgeld voor aanhouding schutter Zwijndrecht wordt betaald
Nieuws

Tipgeld voor aanhouding schutter Zwijndrecht wordt betaald

  • Redactie
  • 09-03-2023
  • Nieuws
Tipgeld voor aanhouding schutter Zwijndrecht wordt betaald

Foto via JB Media


SCHIEDAM - Het tipgeld van justitie inzake de schutter die op 21 januari zijn ex-schoonmoeder doodschoot in Zwijndrecht, wordt betaald.

Dat heeft de rechtbank vandaag bepaald. Het gaat om een beloning van dertigduizend euro. Die gaat naar twee tipgevers, die 'kwamen met informatie die zeer waardevol bleek'. Het onderzoeksteam kon ermee aan de slag en dat leidde tot de aanhouding van Ming V. op 25 februari in Schiedam, door een speciale eenheid van de politie.

Dit gebeurde na een onderzoek waarbij observatieteams werden ingezet, telefoons werden afgeluisterd en op grote schaal camerabeelden werden bekeken. "Ook vonden er op diverse adressen invallen plaats en werd meerdere malen aandacht voor de zaak gevraagd in de opsporingsprogramma’s Bureau Rijnmond en Opsporing Verzocht", aldus justitie.

De beloning zal door de twee tipgevers worden gedeeld. "Inmiddels zijn deze personen hiervan op de hoogte gebracht", zo meldt het Openbaar Mnisterie. "Omwille van de privacy en de veiligheid van deze tipgevers kan hier verder geen verdere informatie over worden gegeven." 

De 49-jarige V. blijft negentig dagen langer vastzitten, zo meldde het OM vandaag ook. "De politie en het OM zijn ondertussen nog volop bezig met het onderzoek, ook nu de verdachte vastzit. De focus ligt nu nog meer op het in kaart brengen van de gebeurtenissen en op personen die de verdachte tijdens zijn vlucht hebben geholpen om uit handen van justitie te blijven."