Categorie├źn

Service

Toekomst voor 'DCMR-pand' met moderne huurders

Toekomst voor 'DCMR-pand' met moderne huurders
Wonen

Toekomst voor 'DCMR-pand' met moderne huurders

  • Redactie
  • 23-08-2017
  • Wonen
Toekomst voor 'DCMR-pand' met moderne huurders
SCHIEDAM – Inspelen op de 'onverminderd grote' vraag op de huurmarkt. Dat wil projectontwikkelaar Jacques de Wit van ROQ Vastgoed met het 'voormalige pand van de DCMR'.

Daarin wil hij tenminste tweehonderd appartementen realiseren voor 'jonge werkenden, mensen die hun studentenkamer zijn ontgroeid'.

De Wit is een van de oprichters van ROQ Vastgoed. Dat bedrijf richtte voor de aankoop van het pand waar ooit de DCMR huisde – maar ook de gemeente met haar Burgelijke Stand en ook de ANWB – een bv op, SOM. Dat gaat de krapte op de huurmarkt te lijf met een nieuwe ontwikkeling.

Waarschijnlijk wordt 'de schil' van het pand gehaald, om het te 'transformeren' in een verzamelgebouw van kleine en grotere appartementen. “Maar ook de kleine appartementen zullen tenminste twee kamers hebben, het worden geen studio's”, aldus De Wit.

Hij mikt op Schiedammers die zich gaan settelen, maar ook op kenniswerkers en expats die bijvoorbeeld in het havengebied werken en ook op mensen die minder aan Schiedam gebonden zijn maar een woning in groot-Rotterdam zoeken. Wat dat betreft is de ligging van het complex, bij een knooppunt van openbaar vervoer, vitaal.

Overigens bestaat ook de kans dat het toch tot sloop van het complex en nieuwsbouw zal komen. “Als de basis te veel beperkingen oplevert, zou dat het geval kunnen zijn”, aldus De Wit.

In ieder geval zal het complex, nu al omgedoopt tot Scye 010, een serie voorzieningen gaan kennen die het wooncomfort en de 'huurderssatisfactie' voor de toekomstige bewoners moeten vergroten. Te denken valt aan een wasserij, een bar of gym. “Elders hebben we ook een cinema in een complex, maar dat lijkt hier niet zo relevant”, voorziet De Wit, kijkend naar Schieveste en de Euroscoop die daar geopend gaat worden.

Wanneer Scye 010 wordt opgeleverd is nog onduidelijk; een grove schatting leert dat het zeker 2019 zal worden eer het zo ver is. De Wit staat echter wel al binnenkort op de woonbeurs in de Grote Kerk in Schiedam om daar mensen te informeren. “We hebben daar nog geen plattegronden en huurprijzen uiteraard, maar willen ook niet dat mensen later moeten zeggen dat ze hadden willen weten van het initiatief omdat ze voor een keus staan.”