Categorie├źn

Service

Toeristenbelasting in Schiedam 'middelmatig'

Toeristenbelasting in Schiedam 'middelmatig'
Nieuws

Toeristenbelasting in Schiedam 'middelmatig'

  • Redactie
  • 22-04-2023
  • Nieuws
Toeristenbelasting in Schiedam 'middelmatig'

SCHIEDAM - Schiedam is voor bezoekers die overnachten goed betaalbaar, als het om toeristenbelasting gaat. Met 2,86 euro per nacht hoort de stad ergens in de middenmoot.

Het gemiddelde in Nederland is 2,16 euro, zo becijferde de site Bungalowparkoverzicht.nl. Dat is overigens 6,3 procent meer dan vorig jaar (toen per nacht per persoon 2,03 euro moest worden betaald). In Schiedam gold vorig jaar een tarief van € 2,78.

Schiedam kan nu niet tippen aan het tarief van Amsterdam (€ 12,12) of Utrecht (€ 9,12) en ook niet aan Rotterdam, waar per nacht € 8,47 extra door hotels en andere overnachtingsvoorzieningen moet worden gerekend.

Maar ook niet aan Renswoude en Barendrecht, waar per persoon per nacht niet meer dan € 0,75 hoeft de worden betaald. Culemborg en Hulst zitten met € 0,80 niet ver van die laagste tarieven af.

In de directe omgeving ligt de toeristenbelasting over het algemeen hoger dan in Schiedam: in Vlaardingen wordt per nacht € 3,09 gerekend, in Delft € 3,05, in het Westland € 6,52. Midden-Delfland (€ 1,25), Nissewaarde (€ 1,48) en Voorne aan Zee (Brielle, Oostvoorne en Hellevoetsluis) met € 2,44 zijn goedkoper. In Albrandswaard en Lansingerland wordt toeristen voor een overnachting helemaal geen belasting in rekening gebracht.