Categorieën

Service

Trein naar Rotterdam ligt er twee weekenden uit

Trein naar Rotterdam ligt er twee weekenden uit
Nieuws

Trein naar Rotterdam ligt er twee weekenden uit

  • Redactie
  • 15-11-2023
  • Nieuws
Trein naar Rotterdam ligt er twee weekenden uit


SCHIEDAM - De NS kondigt aan dat er in de weekenden van 25 en 26 november en van 2 en 3 december, geen treinen rijden naar en van Rotterdam Centraal.

Het treinverkeer ligt plat vanwege het werk aan het spoor tussen Rotterdam en Delft in het kader van de spoorverbreding. Er worden met name wissels en sporen veranderd en ook perrons verlengd. Dat werk is al enkele weken bezig en is volgens Pro Rail zo'n beetje op de helft.

NS zet bussen in als vervangend vervoer tussen de stations en er is natuurlijk ook nog het geregelde openbaar vervoer van metro, trams en bussen. Reizigers tussen Schiedam en de Rotterdamse stations kunnen ‘op hun treinkaartje’ gebruikmaken van het RET-netwerk. Op zaterdag 25 en zondag 26 november rijden er vanaf Schiedam naar de stations Rotterdam Stadion, Capelse Brug, Rotterdam Zuid, Rotterdam Alexander en Rotterdam Noord snel- en stopbussen. In de nacht van zaterdag op zondag rijden er snelbussen tussen Rotterdam Centraal en Schiedam Centrum. Het weekend erop rijden die snel- en stopbussen niet en rijden de snelbussen in de nacht van vrijdag op zaterdag. 

Het station in Rotterdam en de meeste winkels op het station zijn overigens wel geopend op de momenten dat het treinverkeer stilligt.

Bezoekers van de wedstrijd Feyenoord-PSV kunnen niet met de trein naar halte Rotterdam Stadion naast De Kuip. “Supporters die reizen vanuit regio Rotterdam wordt geadviseerd om zoveel mogelijk lopend, met de (deel)fiets, (deel)scooter of tram naar het stadion te reizen.”