Categorieën

Service

Twee arrestaties in Schiedam vanwege schietpartij

Twee arrestaties in Schiedam vanwege schietpartij
Nieuws

Twee arrestaties in Schiedam vanwege schietpartij

  • Redactie
  • 10-12-2022
  • Nieuws
Twee arrestaties in Schiedam vanwege schietpartij

Foto: Flashphoto


SCHIEDAM - Twee mannen zijn in Schiedam aangehouden vanwege betrokkenheid bij een schietincident gisteren in Rotterdam. Daarbij vielen drie gewonden. 

Het gaat om twee mannen, een 51-jarige Schiedammer en een Rotterdammer van 52 jaar. Zij zitten vast en worden verhoord. 

Rond tien over een 's middags vuurden gisteren een of meerdere daders in de Rodenburgstraat in Overschie schoten af om er vervolgens in een auto vandoor te gaan. Een vrouw en een man raakten licht gewond, een andere man ernstig. De mannen zijn naar het ziekenhuis gebracht, voor de vrouwelijke gewonde bleek dat niet nodig. De politie was snel op de plaats van het incident, maar de schutter(s) waren er toen al vandoor. Zie ook dit artikel.

Agenten startten direct een onderzoek naar de toedracht van het incident. Rechercheurs deden een buurtonderzoek, getuigen werden bevraagd en agenten gingen op zoek naar eventuele camerabeelden. De Rodenburgstraat was voor onderzoek urenlang voor het verkeer afgesloten. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden, ook mensen die camerabeelden hebben wordt gevraagd contact te nemen via T: 0900-8844 of anoniem via T: 0800-7000.
 
Rond zeven uur 's avonds hield een arrestatieteam in een woning aan de Galileistraat in Schiedam-Oost de twee mannen aan op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident.