Categorieën

Service

Tweede wijkbijeenkomsten Stadskaravaan

Tweede wijkbijeenkomsten Stadskaravaan
Uit

Tweede wijkbijeenkomsten Stadskaravaan

  • Advertorial
  • 03-02-2023
  • Uit
Tweede wijkbijeenkomsten Stadskaravaan

Vanaf april zal de Stadskaravaan als reizend festival door zes verschillende Vlaardingse wijken trekken; foto: Jan Thijssen


VLAARDINGEN - Na de fantastische opkomst in de Holierhoek en de Westwijk in januari trekt de Stadskaravaan deze maand weer verder. Zondag 12 februari vinden de tweede wijkbijeenkomsten plaats voor de festivaledities in de Babberspolder en de VOP. Tijdens de kick-offs kunnen wijkbewoners meedenken over het programma, de promotie en horeca van het Stadskaravaan festival in hun wijk. Samen met de organisatie stellen zij een festival samen waarmee de identiteit van de wijk gevierd wordt. 

Vanaf april zal de Stadskaravaan als reizend festival door zes verschillende Vlaardingse wijken trekken in het kader van Vlaardingen 750. Iedere editie zal weer anders zijn, omdat het programma, de horeca en de promotie in samenwerking met de wijkbewoners ingevuld zullen worden. Om de wensen en ideeën te verzamelen gaat de organisatie, bestaande uit de Stadsgehoorzaal, De Kroepoekfabriek, KADE40, Museum Vlaardingen, de Bibliotheek de Plataan, Minters en individuele kunstenaars, tijdens kick-off bijeenkomsten in gesprek met de wijkbewoners.

Op zondag 12 februari vinden de derde én vierde kick-off bijeenkomsten plaats. Om elf uur in de ochtend start de bijeenkomst voor de Babberspolder in Buurtpunt Groot Ambacht (Rotterdamseweg 176). Vervolgens gaat de organisatie om vier uur van start met de bijeenkomst van de VOP in De Buurtkamer (Valeriusstraat 28). De organisatie hoopt wederom op een grote en diverse opkomst, zodat ieders wensen voor het programma, de horeca en de promotie kunnen worden verzameld. Het festival in de Babberspolder zal plaatsvinden op zaterdag 10 juni waarna de Stadskaravaan verder trekt naar het festival in de VOP op zaterdag 26 augustus.

De laatste twee kick-off bijeenkomsten, in de Hoofdstedenbuurt en de Westwijk (Hoogkamer), vinden plaats op zondag 19 maart. Geïnteresseerden kunnen zich alvast aanmelden via I: www.stadsgehoorzaal.nl/stadskaravaan.

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Stichting Vlaardingen 750, Gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., DFDS, VSB Fonds, Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Prins Bernhard Cultuurfonds, Ondernemersvereniging Holierhoek en Oranjefonds Reuring in de buurt.

Stadsgehoorzaal Vlaardingen

Schiedamseweg 51, Vlaardingen

Meer over Stadsgehoorzaal Vlaardingen →