Categorie├źn

Service

Uitstekende tijdrit Van Emden

Uitstekende tijdrit Van Emden
Sport

Uitstekende tijdrit Van Emden

  • Redactie
  • 24-05-2018
  • Sport
Uitstekende tijdrit Van Emden

Van Emden na zijn tijdrit; beeld: NOS

ROVERETO - Jos van Emden leverde een uitstekende prestatie op zijn specialiteit, tijdrijden, in de Giro d'Italia. Hij eindigde dinsdag als vierde.

De 34,2 kilometer in de regio Trente legde de Schiedammer af in 40 minuten en 27 seconden. Daarmee bleef hij vijf seconden achter op Tom Dumoulin, die nog strijdt om de eindzege in de ronde; Dumoulin staat als nummer twee in het klassement op 56 seconden van Simon Yates in de roze trui.

Van Emden reed vroeg op de dag en werd kort na zijn prestatie al beroofd van zijn hoop om de tijdrit te winnen, toen de Duitser Tony Martin hem voorbij streefde. "Beter nu al geklopt worden dan op het laatste moment", aldus de renner van Lotto-Jumbo. Martin werd tweede in de tijdrit, die gewonnen werd door de Australiër Rohan Dennis.

Vorig jaar boekte Van Emden (33) in de Giro zijn mooiste overwinning, toen hij op de laatste dag van de ronde de tijdrit won. Desondanks was hij tevreden over zijn tijdrit in Noord-Italië. "Ik kan mezelf niks verwijten. Zelfs op de stukken die mij niet lagen deed ik het goed."