Categorieën

Service

Vaccineren in Groenoordhal stopt

Vaccineren in Groenoordhal stopt
Gezond

Vaccineren in Groenoordhal stopt

  • Redactie
  • 09-04-2022
  • Gezond
Vaccineren in Groenoordhal stopt

SCHIEDAM - Het vaccineren in de Groenoordhal stopt eind volgende week. Dat heeft de GGD Rotterdam-Rijnmond laten weten. 

Komende zaterdag, 16 april is de laatste dag dat er in de sporthal nabij het zwembad, sporthal Margriet en Thermen Holiday, wordt ingeënt tegen Corona. De afgelopen weken werden daar vier dagen per week (dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag) geprikt, met name waar het ging om de tweede boosterprik, waartoe alle zestigplussers in Nederland zijn uitgenodigd. Daar werden recent nog flink wat Schiedammers en anderen voorzien van een (extra) vaccin, sommige weken oplopend tot meer dan tweeduizend mensen. 

De GGD heeft nu besloten te stoppen, naar alle waarschijnlijkheid omdat het aantal mensen dat om een vaccinatie vraagt afneemt en de dienst de capaciteit aan medewerkers zo goed mogelijk wil benutten. "De huidige zes grote vaccinatielocaties worden afgebouwd naar drie locaties, in lijn met de benodigde capaciteit", aldus een woordvoerster.

Na Pasen dient de GGD in Schiedam alleen nog in het wijkcentrum Oost in de Boerhaavelaan een inenting toe. Dat gebeurt alleen op zondag, van tien tot vijf.