Categorieën

Service

Vakbond: ‘Blue amigo heeft er een warboel van gemaakt’

Vakbond: ‘Blue amigo heeft er een warboel van gemaakt’
Nieuws

Vakbond: ‘Blue amigo heeft er een warboel van gemaakt’

  • Redactie/Maassluis24
  • 27-05-2023
  • Nieuws
Vakbond: ‘Blue amigo heeft er een warboel van gemaakt’

SCHIEDAM – Vakbond CNV Vakmensen kan geen begrip opbrengen voor de faillissementsaanvraag van de veerdienst Maassluis-Rozenburg door uitvoerder Blue Amigo. "Het afgelopen jaar heeft het bedrijf er een warboel van gemaakt”, zegt CNV-onderhandelaar Evert-Jan van de Mheen. "Nu verliezen ongeveer 25 mensen hun baan daardoor. Het is heel triest.”

De veerdienst Maassluis-Rozenburg kwam in handen van Blue Amigo als gevolg van nieuwe aanbestedingen door de provincie Zuid-Holland. Volgens de vakbond viel de dienst daarmee in handen van spelers die geen ervaring hadden op deze markt. "Als je als provincie voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, moet je niet gek opkijken dat dit soort bedrijven zich meldt. Het personeel is daar de dupe van, afgezien van een veerverbinding die nu dreigt te verdwijnen.”

CNV vindt dat er te weinig is gedaan om het faillissement te voorkomen én dat Blue Amigo haar werknemers aan het lijntje heeft gehouden. "Bovendien blonk de provincie uit in wegkijken”, oordeelt Van de Mheen. "Er hadden al veel eerder besluiten genomen moeten worden om het beheer te verbeteren. Maar dat zou waarschijnlijk veel geld gaan kosten en daar was men huiverig voor.”

De vakbond pleit er verder voor dat de nieuwe opdrachtnemer het huidige personeel mee overneemt. Verder vindt Van de Mheen dat het moederbedrijf van Blue Amigo, Aqua Swets, hun verantwoordelijkheid moet nemen en voor een goed sociaal plan moet zorgen. "Helemaal omdat dochter Blue Amigo heel vilein het faillissement aanvroeg vlak voor de salarisbetaling van mei, inclusief vakantiegeld.”