Categorieën

Service

Van Hanegem tachtig

Van Hanegem tachtig
Uit

Van Hanegem tachtig

  • Ingezonden
  • 03-03-2024
  • Uit


INGEZONDEN - Paul Meuldijk was een van de gelukkigen die afgelopen week bij een bijzonder verjaardagsfeest aanwezig was. Het was dan ook niet zo maar een jarige; een man die door vriend en vijand wordt geroemd om zijn linkerbeen, zijn spelinzicht, zijn wedstrijdmentaliteit, maar ook na zijn actieve carrière vele harten stal, met iets zo vanzelfsprekends als zijn eerlijkheid en menselijkheid.

"Afgelopen maandagavond werd in De Doelen een feestje gevierd. Willem van Hanegem tachtig! Ik was er bij en genoot net als alle iets meer dan 1700 aanwezigen van een geweldige avond. Middelpunt was natuurlijk Willem van Hanegem. Aan een stamtafel zaten zijn beste vrienden, onder anderen Jaan de Graaf en Henk ten Cate. Hij kreeg opmerkelijke gasten over de vloer, zoals Mats Wieffer, Sjaak Swart en Jan Mulder, die natuurlijk zijn mond over Willem niet kon houden. AD-journalist Wessel Penning verzorgde een podcast, waar Guus Hiddink bij aansloot.

Enkele spelers van het G-team dat door Willem wordt gecoacht, had via Ronald Koeman een Oranje-shirt gekregen en kwam cadeautjes aanbieden. Zoon Boy gaf hem ook een bijzonder cadeau. Er was muziek en er werden mooie beelden getoond. Maar vooral mooie en leuke woorden over Willem van Hanegem, de legende van Feyenoord!

Aan het einde kwam de burgemeester van Bloemendaal en zij speldde na een ietwat lange maar mooie toespraak Willem de ridderorde op: Officier in de orde van Oranje Nassau. Dik verdiend. 

Willem zei aan het begin van de avond dat hij het niet zo had met verjaardagen, maar 'dit is wel bijzonder'. En dat was het ook. Tot slot, na het massaal zingen van het 'Hand in hand' zei Willem dat dit alleen maar bij deze club kan. 'Dit is gewoon de mooiste club die er is.' En daar ben ik het helemaal mee eens!"