Categorieën

Service

Verborgen Gedichten in de Korenbeurs

Verborgen Gedichten in de Korenbeurs
Uit

Verborgen Gedichten in de Korenbeurs

  • Advertorial
  • 17-01-2023
  • Uit
Verborgen Gedichten in de Korenbeurs

Het gaat om eigen werk of vertalingen uit het werk van bekende auteurs uit het land van herkomst van de deelnemers; foto: Bibliotheek Schiedam


SCHIEDAM – Op zaterdagmiddag 28 januari vindt voor de twaalfde keer ‘Verborgen Gedichten’ plaats. Ter gelegenheid van de gedichtenweek met als thema ‘Vriendschap’ wordt op zoek gegaan naar gedichten verborgen in de bagage van migranten en vluchtelingen. Woorden die niet gemakkelijk zijn te vergeten. Het gaat om eigen werk of vertalingen uit het werk van bekende auteurs uit het land van herkomst van de deelnemers.

Ook deze editie wordt georganiseerd door Stichting Zona Franca en De Bibliotheek Schiedam, met steun van Vluchtelingenwerk Schiedam en stichting Inclusia. Aan het programma werken mee: Ishmail Kamara, Jeroen Naaktgeboren, Shakila Azizzada, Hasan Orwa, KMR (winnaar van de Schiedamse Poetry Slam 2022), Victoria Heinsohn, Mahta Qaemmaqamy en Jarle Lourens (stadsdichter Schiedam) en Jolie Hakkert (namens de voorleesbrigade). Arash Aria & Kambiz Afshari van de Bridge Ensemble, een cross-over tussen Iraanse en flamenco, verzorgen de muziek en de presentatie is in handen van Lisa Heinsohn.

Datum: zaterdag 28 januari van twee tot vier uur, inloop vanaf half twee
Locatie: Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145
Entree: gratis

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →