Categorie├źn

Service

Verborgen verleden in de Korenbeurs

Verborgen verleden in de Korenbeurs
Uit

Verborgen verleden in de Korenbeurs

  • Advertorial
  • 19-07-2022
  • Uit
Verborgen verleden in de Korenbeurs

De tentoonstelling is te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek in de Korenbeurs; foto: Bibliotheek Schiedam


SCHIEDAM - In de bibliotheek in de Korenbeurs is tot en met 31 augustus de tentoonstelling ‘De schatten van Tristan’ te zien, met een deel van de opgravingen van de twintig jarige amateurarcheoloog Tristan Tange. Al van af zijn jonge jaren graaft hij op allerlei plekken in de regio de prachtigste kruiken, vazen en andere gebruiksvoorwerpen op.

Honderden flessen, kruiken en scherven heeft hij inmiddels opgegraven op voornamelijk plekken in Schiedam. Soms pakt hij zijn fiets en maakt uitstapjes in de regio. Het zal niemand verbazen dat veel vondsten een duidelijke link hebben met het jeneververleden van Schiedam. Af en toe graaft Tristan kruiken op, die nog nooit in Nederland boven de grond zijn gekomen. In de tentoonstelling zijn ook scherven van een grote Chinese vaas te zien, welke hij heeft opgegraven bij Spieringshoek. De schildering op de scherven vormen hoogstwaarschijnlijk een deel van het kasteel dat op die plek gestaan heeft. Er is niemand die dat kan bevestigen, dus dat blijft een raadsel. Zo heeft elk item in de tentoonstelling wel een verhaal.

De tentoonstelling is te zien tijdens de openingsuren van de bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145. De toegang is gratis.

Bibliotheek Schiedam

Lange Haven 145, Schiedam

Meer over Bibliotheek Schiedam →