Categorieën

Service

Vernietiging plan Schieveste biedt kans fouten te herstellen

Vernietiging plan Schieveste biedt kans fouten te herstellen
Nieuws

Vernietiging plan Schieveste biedt kans fouten te herstellen

  • Redactie
  • 03-05-2023
  • Nieuws
Vernietiging plan Schieveste biedt kans fouten te herstellen

SCHIEDAM - De gemeente Schiedam ziet de kritiek van de Raad van State op het bestemmingsplan Schieveste 2021 vooral als een mogelijkheid om 'bepaalde onvolkomenheden te herstellen'.

Dat stelt de gemeente in een reactie op de vernietiging vandaag van het vaststellingsbesluit van het plan door de Schiedamse gemeenteraad. De afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State noemde het beroep van Roc Vastgoed, eigenaar van het hoofdkantoor van de DCMR, gegrond. Roc heeft ernstige kritiek op de bouwplannen, die de zichtbaarheid van het kantoor van de milieudienst volledige ondersneeuwen. Om het kantoor heen staan hoge woongebouwen van zestig en negentig meter gepland.

"De Raad van State kan zich op hoofdlijnen vinden in woningbouw op Schieveste", zo stelt de gemeente Schiedam in een eerste reactie op de uitspraak van de staatsraad. "De Raad van State heeft één beroep  tegen het bestemmingsplan Schieveste 2021 ongegrond verklaard en één beroep deels gegrond verklaard en heeft daardoor het bestemmingsplan Schieveste vernietigd", zo legt een woordvoerder van de gemeente uit. 

"De gemeente is verheugd dat de Raad van State in zijn uitspraak aangeeft dat woningbouw op Schieveste door kan gaan." Om vertragingen te voorkomen, worden de aanpassingen op zeer korte termijn voorgelegd aan de gemeenteraad, zo stelt de verklaring. "De Raad van State geeft de gemeente ook de ruimte om met een verkorte procedure het nieuwe bestemmingsplan in te dienen. Er hoeven dus geen aanvullende procedures meer doorlopen te worden."