Categorieën

Service

Vetus wordt nieuwe gebruiker DHG-locatie Havenstraat

Vetus wordt nieuwe gebruiker DHG-locatie Havenstraat
Nieuws

Vetus wordt nieuwe gebruiker DHG-locatie Havenstraat

  • Redactie
  • 20-02-2023
  • Nieuws
Vetus wordt nieuwe gebruiker DHG-locatie Havenstraat

De intentie is om in 2024 het nieuwe pand in gebruik te nemen; beeld: DHG


SCHIEDAM - Vetus wordt de nieuwe gebruiker van de locatie waar decennialang Hoek Loos/Linde Gas gevestigd was. DHG gaat er bouwen en heeft in Vetus een huurder gevonden.

De twee partijen sloten een vijftienjarige huurovereenkomst 'Havenstraat 1'. Vertus gaat verhuizen vanuit het huidige pand, aan de Fokkerstraat in de 's-Gravenlandsepolder.

Zie ook dit artikel.

Eind 2021 kocht DHG het kantoorgebouw aan de Havenstraat, om het daarna te slopen. Op de kavel van zo'n negenduizend m² zal het nieuwe bedrijfspand van Vetus komen. De intentie is om in 2024, het jaar waarin Vetus zestig jaar bestaat, het nieuwe pand in gebruik te nemen. 

"Vetus is bijzonder verheugd om na vijftig jaar aan de Fokkerstraat gehuisvest te zijn geweest, te kunnen vertrekken naar een bijzondere locatie aan de Havenstraat", meldt het bedrijf. "Onder andere door de groei over de jaren bestond er een noodzaak om naar een ‘nieuwe jas’ uit te zien." 

Vetus is opgericht in 1964 en houdt zich bezig met het ontwerp en de productie van complete systemen voor boten, inclusief motoren, boegschroeven en ankeroplossingen voor pleziervaartuigen en de kleine beroepsvaart. 

DHG is een ontwikkelende belegger. Het Schiedamse bedrijf heeft de afgelopen jaren meerdere kavels op de Havenstraat (her)ontwikkeld tot kantoorpanden en bedrijfsunits, met name gericht op de maritieme industrie. Hier zijn bedrijven als Palfinger, Jumbo Maritime, Wärtsilä en Boluga Towage gevestigd.

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing aangepast.