Categorie├źn

Service

Vlaardingse VvE-beheerder aangehouden

Vlaardingse VvE-beheerder aangehouden
Wonen

Vlaardingse VvE-beheerder aangehouden

  • Redactie
  • 06-06-2017
  • Wonen
Vlaardingse VvE-beheerder aangehouden
VLAARDINGEN - De politie heeft vanmorgen Reinald Don aangehouden. Hij wordt ervan verdacht als administratief beheerder enige tonnen van verschillende Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) te hebben verduisterd.

De man was eigenaar van Admipunt, dat het beheer van financiën en onroerend goed voor Verenigingen van Eigenaren verrichtte. Het bedrijf deed dat voor tientallen VvE’s. Verschillende ervan deden aangifte tegen Don, omdat hij geld van de bankrekeningen van de VvE zou hebben afgehaald zonder hun toestemming.

Politie en Openbaar Ministerie startten een onderzoek om inzichtelijk te maken welke bedragen zijn onttrokken en wat daar dan mee is gebeurd. Het onderzoek gaf aanleiding om vandaag de 55-jarige Vlaardinger aan te houden. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die zal beslissen of Don nog veertien dagen langer in hechtenis zal blijven. Het onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de strafbare feiten wordt voortgezet. Ook wordt het onderzoek naar andere betrokkenen nog voortgezet. 

Schiedam24 schreef in januari over de gang van zaken. VvE De Watertoren in Schiedam stelde voor 57.000 euro gedupeerd te zijn door het optreden van Don. Admipunt werd op 17 januari failliet verklaard. Ook VvE Willemskade stelde toen te vrezen dat geld van de verenigingsrekening door Don was ontvreemd. Zie dit artikel.