Categorieën

Service

Vluchtende Schiedammer bezorgt politie handenvol werk

Vluchtende Schiedammer bezorgt politie handenvol werk
Nieuws

Vluchtende Schiedammer bezorgt politie handenvol werk

  • Redactie
  • 04-01-2016
  • Nieuws
Vluchtende Schiedammer bezorgt politie handenvol werk
SCHIEDAM - Een achttienjarige Schiedammer heeft vannacht flinke angst en schade veroorzaakt toen hij probeerde te vluchten voor de politie. De man zat zonder rijbewijs achter het stuur - voor de tiende keer - en is aangehouden en ingesloten voor verhoor. 

Rond vier uur zagen surveillerende agenten de man over de Parkweg rijden met een kapot achterlicht. Toen de agenten hun auto keerden om hem hier op te wijzen, ging de bestuurder er plotseling met hoge snelheid vandoor. Een achtervolging volgde, waarbij de achttienjarige Schiedammer er bij het zien van de agenten steeds met hoge snelheid vandoor ging. 

In zijn vlucht reed hij zelfs een stuk hard achteruit. Uiteindelijk besloten de agenten op het Officierenpad de weg met hun voertuig af te sluiten, zodat een einde kon worden gemaakt aan de rit. De man trok zich hier weinig van aan en reed tegen het politievoertuig aan om er wederom in volle vaart vandoor te gaan. Daarbij raakte hij nog eens twee voertuigen die langs de kant van de weg stonden.

Niet veel later troffen de agenten de auto leeg aan op de Loeffstraat. De verdachte zagen zij even verderop lopen op de Parkweg. De man is direct aangehouden voor zijn gevaarlijke rijgedrag. Bovendien bleek hij zonder rijbewijs achter het stuur te zitten. De auto is in beslag genomen.

De woordvoerder van de politie: "Om aan te geven hoe hardleers deze knul is: het was de tiende keer dat hij gepakt is voor het rijden zonder rijbewijs op een (motor)scooter en in de auto. We gaan ook de verzekeringsmaatschappijen in kennis stellen van de gemaakte aanrijdingen, zodat de kosten op de persoon verhaald kunnen worden."