Categorieën

Service

Jongen vlucht voor politie: "Dat ging nog maar net goed"

Jongen vlucht voor politie:
Nieuws

Jongen vlucht voor politie: "Dat ging nog maar net goed"

  • Redactie
  • 07-04-2016
  • Nieuws
Jongen vlucht voor politie:

Foto: politie Schiedam

SCHIEDAM - Agenten van de politie Schiedam hielden gisterochtend een jongeman aan die eerst op de brommer en later te voet voor de poitie was gevlucht.

De agenten doen zelf op facebook verslag. "Wij gingen ter plaatse naar aanleiding van een melding op de Bilderdijkstraat in Rotterdam-West." Toen zij terug wilden rijden naar Schiedam, zagen ze een jongeman achter op een bromfiets springen. "De jongeman droeg geen helm, terwijl dit wel moest. Hij zag ons en sprong meteen weer van de bromfiets af."

De bestuurder van de bromfiets vervolgde zijn weg. "Om hem toch even aan te spreken op zijn verantwoordelijkheid en ter controle van zijn rijbewijs, gaven we hem een stopteken." Op de Spaanseweg stopte de jongen, een van de agenten wilde hem aanspreken. Toen reed de jongen ineens hard weg, in de richting van Schiedam. "Met ons zwaailicht en sirene aan, zetten we de achtervolging in en riepen om assistentie." Op de Franselaan reed de jongen met hoge snelheid over de weg en ging door een zachte achterband en een putdeksel bijna onderuit. "Dat ging nog maar net goed!"

Rechts inhalen vond de vluchtende jongeman geen probleem. Via de megafoon op de auto riep de politie op tot stoppen. "Plots verminderde hij snelheid." Waarschijnlijk door een vastlopende rem, aldus de agent. "Ik kon nog net op tijd remmen of ik reed op zijn achterkant."

Midden op de weg gooide hij de scooter op de grond en ging rennend verder over de Franselaan naar de Hogenbanweg. De agenten achtervolgden hem. Een voorbijganger deed mee, maar greep net mis, aldus de agenten. Maar de agent die lopend de achtervolging had ingezet, bleek over de langste adem te beschikken. Op de Buys Ballotsingel haalde hij de jongen in. Deze stopte met rennen en kreeg handboeien om.

De vluchtende jongen werd overgebracht naar bureau Marconiplein. Daar kreeg hij diverse bekeuringen voor onder meer rijden zonder rijbewijs. De jongen bleek zestien jaar oud. Hij verklaarde bewust gekozen te hebben voor de vlucht. "Met hem de gevaren en consequenties besproken. Hopelijk heeft hij nog wat spaargeld over en heeft hij er wat van geleerd!" Na identiteitsonderzoek is de jongen 'overgedragen' aan zijn familie, aldus de agent van dienst.