Categorieën

Service

Vogelgriep in Rotterdamse haven

Vogelgriep in Rotterdamse haven
Nieuws

Vogelgriep in Rotterdamse haven

  • Redactie
  • 22-03-2023
  • Nieuws
Vogelgriep in Rotterdamse haven

SCHIEDAM - In de Europoort is vogelgriep (hoog pathogene H5N1) vastgesteld bij zowel meeuwen als andere kustbroedvogels.

Havenbedrijf Rotterdam - verantwoordelijk voor het beheer van de openbare buitenruimte van de haven – heeft meteen conform het protocol maatregelen genomen. Het houdt de situatie extra in de gaten, heeft een en ander afgestemd met de NVWA en heeft bedrijven in de haven geïnformeerd.

Door consumptie van meeuwen door onder andere ratten, bunzingen en vossen kan vogelgriep zich snel verspreiden. Van belang is daarom om dode vogels te verwijderen, zo stelt het havenbedrijf.

In de openbare buitenruimte is het verantwoordelijk voor het ruimen van dode vogels. "Mocht men dode vogels tegenkomen, graag een foto en de exacte locatie mailen naar de Klachten buitenruimte afdeling. Blijf zelf van dode vogels af”, aldus asset manager Jan Putters van het bedrijf.

Op uitgegeven terreinen moeten de betrokken bedrijven zelf de dode vogels ruimen. Bedrijven kunnen hiertoe het beste de website van het ministerie van LNV raadplegen. Voor meer informatie over Vogelgriep, zie de website van het RIVM.