Categorieën

Service

Volleyballers verliezen met Keemink van Turkije

Volleyballers verliezen met Keemink van Turkije
Sport

Volleyballers verliezen met Keemink van Turkije

  • Redactie
  • 25-08-2017
  • Sport
Volleyballers verliezen met Keemink van Turkije
VOLLEYBAL - Wessel Keemink en zijn medespelers van het Nederlands volleybalteam zijn het Europees kampioenschap begonnen met een nederlaag. Tegen Turkije werd het 3-1.

De equipe van bondscoach Gido Vermeulen won in het Poolse Katowice alleen de derde set. Na het verlies tegen Turkije wordt het voor Oranje nog een hele opgave om de poulefase te overleven. Nederland speelt zondag tegen regerend kampioen Frankrijk en maandag tegen België.

Schiedammer Keemink begon niet in het basis zestal maar werd al in de eerste set door Vermeulen ingebracht. Ook hij kreeg het gat van vier punten achterstand niet dicht: Oranje verloor de set met 19-25.

In set twee kon Oranje langer meekomen met de Turken. Op 15-16 had Nederland nog alle kans op setwinst. Maar een paar slordige ballen later stond het 18-23 en Turkije pakte na 22-23 direct het eerste setpunt.

In de derde set speelde Nederland beter te volleyballen. Met dankzij veel servicefouten van de Turken werd het 25-21.

Na een dramatisch begin (1-6 en 6-10) kwam Nederland in de vierde set met de ingevallen Keemink en Abdelaziz terug. Na een ace van Keemink werd op 11-12 de aansluiting gevonden, maar even later liep Turkije weer uit naar 16-19. Met Van Haarlem en Ter Maat weer terug in het veld moest Oranje de set uitspelen. Nederland bleef hoop houden tot 22-23, maar kwam hierna niet meer tot scoren. Turkije benutte het eerste matchpoint met een killblock op Ter Maat, en won zo de wedstrijd met 3-1.

Oranje staat de komende dagen voor de zware taak om de poulefase te overleven met de wedstrijden tegen Frankrijk (zondag) en België (maandag) voor de boeg. Deze buurlanden spelen vrijdagavond tegen elkaar.