Categorieën

Service

Voûte op Masters of LXRY

Voûte op Masters of LXRY
Uit

Voûte op Masters of LXRY

  • Redactie
  • 08-12-2018
  • Uit
Voûte op Masters of LXRY
SCHIEDAM - Art Gallery Voûte staat dit weekend in de RAI op de Masters of LXRY, voorheen de Miljonairsbeurs.

De Schiedamse galerij is er aanwezig met 25 kunstenaars en hun schilderijen, bronzen beelden, fotografie, glaskunst en lichtobjecten. Pronkstuk op de beurs is volgens eigenaar Edwin Voûte het imposante bronzen beeld Big Good Gorilla, van bijna twee meter groot. De galerij biedt de aankoper 'een exclusieve reis naar het domein van de gorilla'. "Een gehele week in luxe naar deze droombestemming in Afrika. Op maat, veilig, dichtbij, natuurlijk en indrukwekkend. Qua programma geheel naar je eigen wensen die professioneel door ons worden ingevuld. Met recht een once in a lifetime experience."
 
Art Gallery Voûte is een samenwerking aangegaan met Ouwehands Dierenpark in Rhenen. "Bij verkoop van elke Big Good Gorilla adopteert de galerie een gorilla bij Ouwehands Dierenpark." Deze steun wordt gebruikt voor de bescherming van de gorilla, draagt bij aan internationale fok- en herintroductieprogramma's, natuur- en milieueducatie, dagelijkse verzorging van de gorilla, de instandhouding van het dierenpark en het behoud van bedreigde natuur, aldus Voûte.

Andere opmerkelijke kunstwerken in de RAI zijn schilderijen van 24 karaat bladgoud en bladzilver van Walter van Oel, bronzen torso’s van Ton Voortman, bronzen gevleugelde vrouwen van Elise Coenen. Ook verkoopt de kunstgalerij bronzen tafels en lampen van bronsgieter Raymond Spier. Ook Schiedammer Diet Wiegman wordt aangeboden door Voûte in Amsterdam: zijn schaduwsculpturen worden er getoond.

Ook op maandag - zakenmaandag - is Art Gallery Voûte in de RAI te vinden.