Categorieën

Service

Vragen over 'tekort' aan werkzoekenden

Vragen over 'tekort' aan werkzoekenden
Politiek

Vragen over 'tekort' aan werkzoekenden

  • Redactie
  • 12-06-2018
  • Politiek
Vragen over 'tekort' aan werkzoekenden

Foto: Bert Nienhuis

SCHIEDAM - De VVD in de Schiedamse raad ziet een tegenstelling tussen het 'nee' moeten verkopen aan bedrijven die personeel zoeken in Rotterdam en de 'enorme aantallen uitkeringen' die Schiedam verstrekt aan werkloze inwoners.

De fractie wil daarom weten of en hoe er contacten tussen de UWV en de gemeente Schiedam zijn om de werkzoekenden hier aan het werk te krijgen. Ze stelt daarover vragen aan het college van B&W.
 
Aanleiding is een artikel in het AD/Rotterdams Dagblad van tien dagen geleden, waarin wordt verteld over de groei van het aantal banen in de Rotterdamse regio en het feit dat het UWV vaker ‘nee’ moeten verkopen aan bedrijven die mensen personeel zoeken, omdat 'de kaartenbakken met werkzoekenden leger raken'.

De VVD wil van het college weten of de werkloosheidscijfers in Rotterdam harder dalen dan in Schiedam en hoe er wordt samengewerkt. Het is moeilijk voorstelbaar dat er in Rotterdam geen mensen die om vacatures te vervullen, terwijl er in Schiedam mensen op zoek zijn naar deze banen. "Is het zo dat het UWV en de Sociale Dienst van Schiedam actief kandidaten op eigen initiatief aanbiedt aan de respectievelijke diensten in Rotterdam?' De VVD vraagt ook wat de diensten in Schiedam verder doen om ervoor te zorgen dat de Schiedamse kandidaten in beeld komen voor de vacatures.