Categorie├źn

Service

Vragen over kosten inspraak herinrichting Hoogstraat

Vragen over kosten inspraak herinrichting Hoogstraat
Politiek

Vragen over kosten inspraak herinrichting Hoogstraat

  • Redactie/Schiedammer Online
  • 22-01-2020
  • Politiek
Vragen over kosten inspraak herinrichting Hoogstraat

SCHIEDAM – Het zint ze niets, het geld dat naar de inspraak over de herinrichting van de Hoogstraat ging. De Ouderenpartij Schiedam en de PvdA-fractie in de raad willen graag van B&W weten of dat nou allemaal nodig was, die tienduizenden euro´s.

Vier inspraakavonden werden er gehouden, over de herinrichting van de Hoogstraat, in 2016 in gebouw Metropole. De twee partijen willen graag weten of dat geld goed besteed is. Daarom keken zij op 22 november de bijbehorende ‘stukken’ door, die een beeld moeten geven over de verantwoording van het bestede bedrag. Kort daarop dienden de twee partijen hierover vragen in aan B&W. Deze zijn nog immer niet beantwoord. Daarom trekken ze opnieuw aan de bel.

“Na bijna twee maanden is het blijkbaar niet gelukt om de antwoorden op onze vragen boven water te krijgen”, zo laten de Ouderenpartij en de PvdA weten. “Schandalig”, noemen ze dat. Daarom vragen ze nu om een beantwoording van de eerdere vragen, ‘zo snel mogelijk’. En: “Kunt aangeven waarom de beantwoording van onderstaande vragen al ruim twee maanden duurt?” Een dergelijk talmen brengt het aantal schriftelijke vragen eerder omhoog dan omlaag.

De vragen van de twee partijen concentreren zich rond het nuttig besteden van de beschikbare middelen en de verantwoording daarover. Wat kostte wat en wat was het bereik? Waarom werd extern het nodige ingekocht, faciliteiten en menskracht die wellicht ook in eigen huis aanwezig was. Ook willen Ouderenpartij en PvdA graag weten wat de informatiebijeenkomsten over de Hoogstraat die afgelopen jaar zijn gehouden, gekost hebben.