Categorieën

Service

WarmtelinQ: werkzaamheden buitengebied Schiedam

WarmtelinQ: werkzaamheden buitengebied Schiedam
Nieuws

WarmtelinQ: werkzaamheden buitengebied Schiedam

  • Redactie
  • 27-03-2023
  • Nieuws
WarmtelinQ: werkzaamheden buitengebied Schiedam

De Cricketweg is op dit moment een veelgebruikte transportroute voor groot bouwverkeer; foto: Privé


SCHIEDAM/REGIO - In april start de aanleg van het ondergrondse warmtetransportnet WarmtelinQ tussen de Zwanensingel in Vlaardingen en het buitengebied tussen Schiedam en Delft.

In maart zijn de voorbereidingen voor het aanbrengen van deze leiding gestart: het inrichten van de werkterreinen en het aanvoeren de leidingen via grote transporten. Om zowel de transporten als de werkzaamheden veilig uit te voeren, is de Cricketweg sinds half maart volledig afgesloten voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer. Deze situatie duurt tot komend najaar.

Omgevingsmanager Brenda Brunsveld van WarmtelinQ: “Tussen de Zwanensingel en de Europaboulevard en in het buitengebied tussen Schiedam en Delft wordt de transportleiding – een aanvoer- en retourleiding - aangelegd in een zogenaamde open ontgraving: aannemer A.Hak graaft een lange sleuf, waar de leiding in geplaatst wordt. Vervolgens maakt de aannemer de sleuf weer dicht. Ter hoogte van Vlaardingen Holy - tussen de Europaboulevard en het Handbalpad - wordt de leiding onder een deel van het park achter Hoevenronde door geboord vanaf de Europaboulevard. Na afronding van de werkzaamheden wordt het gebied opnieuw ingericht.”

Deze dubbele leiding – met een diameter van zo'n tachtig centimeter en een lengte van 1.055 meter - wordt per vrachtwagen in delen aangevoerd. De vrachtwagens rijden via de Laan van Bol’Es in Schiedam over de Cricketweg richting de Woudweg. Vrachtwagens passeren de Woudweg en de Oostveenseweg, tijdens piekmomenten staan er verkeersregelaars.

De oversteekplaatsen tussen Vlaardingen en Schiedam – Handbalpad/Cricketweg en het dakpark van de A4, bij Sportpark Willem-Alexander – zijn afgesloten; fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Europaboulevard, de Zwanensingel/Laan van Bol’Es, de Vroonweerseweg/Woudweg. Gemotoriseerd verkeer volgt de bestaande routes; de Woudweg en Oostveenseweg blijven open voor verkeer.

De Cricketweg is op dit moment een veelgebruikte transportroute voor groot bouwverkeer, maar binnenkort ook bouwterrein waar de boringen plaatsvinden. Om die reden wil de projectorganisatie geen buitenstaanders op het bouwterrein. Brunsveld: “We begrijpen dat de afsluiting van de Cricketweg grote impact heeft op de omgeving. Het gebied op en rond de Cricketweg wordt veel gebruikt door fietsers en voetgangers. Gebruik van de Cricketweg is het komende half jaar onveilig: overdag vanwege de werkzaamheden en transporten. ’s Nachts vanwege de grote - onzichtbare -hoogteverschillen door de ontgraving. Om de veiligheid van alle weggebruikers te kunnen waarborgen is, in overleg met de betrokken gemeenten, besloten om de Cricketweg tijdens de transport- en aanlegperiode volledig af te sluiten.”

Naar verwachting zijn de werkzaamheden in het najaar afgerond, de Cricketweg wordt dan weer opengesteld.