Categorieën

Service

Wat gebeurde er in het Julianapark?

Wat gebeurde er in het Julianapark?
Winkelen

Wat gebeurde er in het Julianapark?

  • Advertorial
  • 09-11-2023
  • Winkelen
Wat gebeurde er in het Julianapark?


SCHIEDAM - De negende detectiveroman is verschenen van Paul Dieudonné, ook bekend als de 'Rotterdamse Baantjer'. In ‘Rechercheur De Klerck en de ongewenste dood’ speelt Schiedam een belangrijke rol. Het verhaal draait om de verdwijning van Karin Voshart, een werkneemster van een importbedrijf van sterke dranken in de Merwehaven. Diverse locaties in de stad komen in het boek voorbij, waaronder het Julianapark, waar Karin zou zijn gezien.  

Paul Dieudonné: “Het was al langer mijn wens om Schiedam een voorname rol in mijn boeken te geven. Het was alleen wachten op het juiste verhaal. ‘Rechercheur De Klerck en de ongewenste dood’ bleek een uiterst lastige detective om te schrijven. Het zit best complex in elkaar. De eerste versie werd zelfs door mijn uitgever retour gestuurd! Ik moest van hem het verhaal grondig herschrijven. Hij is nu heel blij met het eindresultaat. Ook de eerste reacties van bloggers zijn zeer bemoedigend. Dit is, denk ik, mijn beste boek tot nu toe.”

De Nederlands-Canadese schrijver timmert nu al bijna vijf jaar aan de weg met zijn De Klerck-serie. Rechercheur Lucien de Klerck opereert met zijn collega Ruben Klaver vanuit het politiebureau aan het Doelwater in Rotterdam. Dieudonné haalt zijn inspiratie uit zowel de actualiteit als de rijke geschiedenis van de misdaadliteratuur. De reacties van pers, bloggers als fans zijn zeer lovend. De Rotterdamse boekhandelaar Van Rietschoten noemde Dieudonné op Radio Rijnmond zelfs 'een waardige opvolger van Baantjer'.

Flaptekst: Op een gure najaarsavond meldt Richard Spijkers zich op het Rotterdamse hoofdbureau om te zeggen dat hij onschuldig is aan een moord gepleegd in Schiedam. Zijn collega Karin Voshart zou daar in het Julianapark met messteken om het leven zijn gebracht. Een anonieme beller beschuldigde Spijkers ervan de pleger te zijn omdat Karin hem chanteerde. Maar is er wel een moord gepleegd? De Schiedamse politie weet immers van niets. En de familie van Karin beweert dat zij in blakende gezondheid verkeert. Rechercheur De Klerck staat aan het begin van een adembenemend avontuur dat leidt tot een tragische ontdekking in een Rotterdams appartement.

Over de auteur: Paul Dieudonné (1960) groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie eind jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. Dankzij de detectiveromans van A.C. Baantjer (1923-2010) bleef hij een band met Nederland houden. Dieudonné is als schrijver daarom sterk beïnvloed door deze beroemde Amsterdamse rechercheur en schrijver. Over Baantjers beroemde creatie De Cock schreef hij de biografie ‘Leven en werk van rechercheur De Cock’ dat verscheen ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Baantjer in september 2023.

Paperback | ISBN: 9789492715708 | 9,95 euro | verschenen op 7 november
E-book | ISBN: 9789492715715 | 5,95 euro | verschijnt op 10 november

‘Rechercheur De Klerck en de ongewenste dood’ is nu verkrijgbaar bij de Schiedamse boekhandel. Het Schiedams Boekhuis

Hoogstraat 106, Schiedam

Meer over Het Schiedams Boekhuis →