Categorie├źn

Service

Werf en Driespan dingen naar ING-bijdrage

Werf en Driespan dingen naar ING-bijdrage
Gezond

Werf en Driespan dingen naar ING-bijdrage

  • Redactie
  • 23-01-2020
  • Gezond
Werf en Driespan dingen naar ING-bijdrage

Activiteit in De Werf; foto: Help Nederland vooruit


SCHIEDAM – De Werf en de kinderboerderij bij Driemaasssted zijn de twee Schiedamse initiatieven die meedingen naar een bijdrage van ING-bank in Help Nederland vooruit.

Het ontmoetingscentrum in Noord, tegenover de Jacobuskerk, biedt onderdak aan cursussen, gezellige, sportieve en creatieve clubs, vooral gewild bij ouderen. “In december 2018 hebben wij als bestuur het pand in eigendom gekregen en zijn inmiddels begonnen aan een grootschalige renovatie, daar er veel achterstallig onderhoud is”, zo meldt De Werf in de toelichting op hun deelname aan Help Nederland vooruit. “Met de donatie willen we in 2020 nog meer activiteiten ontwikkelen, de grootschalige renovatie met behulp van heel veel vrijwilligers heeft ons nieuwe kansen gegeven.”

Dierenpark De Driespan is een gezamenlijke voorziening van de Argos Zorggroep en Ipse de Bruggen. Cliënten van Ipse de Bruggen, actief in de zorg voor gehandicapten, onderhouden als vrijwilliger van Argos Zorggroep het dierenpark en verzorgen de dieren. Ouderen in verpleeghuis Driemaasstede of de dagbesteding van de zorgverlener, kunnen het dierenpark bezoeken en genieten van het buiten zijn, gezelligheid en de dieren. “We willen graag het dierenpark uitbreiden met meer beleving en levendigheid voor de verpleeghuisbewoners, hun bezoekers en omwonenden”, zo ligt Argos het verzoek om een financiële bijdrage toe. “Door onder meer de aanleg van een moestuin met moestuinbakken (rolstoeltoegankelijk) en een plukmuur, de aanleg van een fruitboomgaard met halfstam fruitbomen, een bloemgrasveld, wandelpad en parkbanken en het plaatsen van een speeltoestel voor kinderen die op bezoek komen.”

Deze twee initiatieven zijn de Schiedamse deelnemers aan Help Nederland vooruit, onder de vijf die voor de regio Vlaardingen-Schiedam zijn geselecteerd. Opmerkelijk genoeg zijn de drie andere initiatieven Rotterdamse projecten: de Big Brothers Big Sisters, stichting MAEH en Jeugdtheater Hofplein.

Help Nederland vooruit is een initiatief van het ING Nederland Fonds. Dat biedt lokale initiatieven een kans op donatie. De actie wordt voor de vijfde keer gehouden. Tot en met 12 februari kunnen mensen hun stem uitbrengen. Gisteren gingen ‘de stembussen open’. Dat kan via deze internetpagina.

Op verschillende ING-kantoren in Nederland wordt op 21 maart bekendgemaakt welk initiatief welk bedrag heeft gewonnen. De hoogte van dit bedrag varieert van € 1.000,- tot € 5.000,-, afhankelijk van het aantal stemmen dat het initiatief geworven heeft.

 

Argos Zorggroep

Voorberghlaan 35, Schiedam

Meer over Argos Zorggroep →