Categorie├źn

Service

Werk aan de A20 zorgt voor afsluitingen

Werk aan de A20 zorgt voor afsluitingen
Nieuws

Werk aan de A20 zorgt voor afsluitingen

  • Redactie
  • 06-02-2022
  • Nieuws
Werk aan de A20 zorgt voor afsluitingen

SCHIEDAM - Morgennacht wordt er gewerkt aan de A20, met afsluitingen tot gevolg.

Ter voorbereiding op het eerste afsluitingsweekend dit jaar (18-21 februari) worden in de nacht van 7 op 8 februari, en ook de nacht erop, al werkzaamheden verricht. Hiervoor zal per nacht één rijrichting worden afgesloten.

In het weekend van 18 tot 21 februari gaat bouwconsortium Baak in opdracht van Rijkswaterstaat de rijbanen van de A20 verleggen. Zo komt er ruimte vrij om een waterdoorgang (‘een duiker’) onder de A20 te bouwen, terwijl het verkeer er gewoon langs kan rijden. Op maandagnacht 7 en dinsdagnacht 8 februari treft Baak voorbereidingen voor de weekendwerkzaamheden. Er worden onder meer barriers langs de A20 geplaatst als afscherming tussen de snelweg en de berm en er worden zogenoemde werkvakken voorbereid. 

Op 7 februari tussen 22.00 uur tot 5.00 uur de ochtend erop is de A20 dicht richting Rotterdam tussen Maassluis en Vlaardingen-West (Marathonweg). Op 8 februari is de A20 afgesloten richting Hoek van Holland tussen Vlaardingen (Holysingel) en Maassluis, eveneens van 22.00 uur tot 5.00 uur de volgende ochtend. De opritten naar de snelweg gaan beide avonden om negen uur dicht.