Categorieën

Service

Werkzaamheden op en rond de A20 in Vlaardingen

Werkzaamheden op en rond de A20 in Vlaardingen
Nieuws

Werkzaamheden op en rond de A20 in Vlaardingen

  • Redactie/Vlaardingen24
  • 26-04-2022
  • Nieuws
Werkzaamheden op en rond de A20 in Vlaardingen

VLAARDINGEN - Van vrijdagavond 29 april tot maandagochtend 2 mei werkt bouwcombinatie Baak in opdracht van Rijkswaterstaat dag en nacht op de oprit vanaf de Marathonweg naar de A20 richting Hoek van Holland. Hiervoor wordt de oprit en de rechterrijstrook op de A20 afgesloten. Op zaterdag werkt Baak ook onder het viaduct van de Marathonweg. 

Voor de Blankenburgverbinding wordt de A20 tussen het Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen verbreed naar drie rijstroken per rijrichting. De op- en afritten bij de Marathonweg en de Holysingel worden op deze situatie aangepast. Dit gebeurt tijdens weekendafsluitingen. Dit weekend is de oprit vanaf de Marathonweg richting Hoek van Holland aan de beurt en wordt meteen de A20 op die plek deels verbreed. Ook voert Baak onder het viaduct op zaterdag overdag betonreparaties uit. 

Tijdens de weekendafsluiting gaat het werk dag en nacht door, onder meer met grote en zware machines en er is veel werkverkeer. Werkzaamheden als frezen, graafwerk en het plaatsen van vangrail zorgen voor geluid in de omgeving. Dit kan hinderlijk zijn voor omwonenden.

Om het werk veilig uit te kunnen voeren, zijn van vrijdag 29 april 21.00 uur tot maandag 2 mei 5.00 uur verschillende verkeersmaatregelen nodig: 
* De oprit vanaf de Marathonweg naar de A20 richting Hoek van Holland is dicht. Verkeer wordt omgeleid naar de A20 richting Rotterdam via oprit 9 Vlaardingen.
* Op de Marathonweg richting het zuiden is ter hoogte van de A20 één rijstrook beschikbaar.
* Op de A20 is ter hoogte van de oprit de rechterrijstrook dicht. Verkeer kan via de linkerrijstrook langs het werk rijden. Op zaterdag en zondag overdag moet verkeer op de A20 richting Hoek van Holland rekening houden met vijftien tot twintig minuten vertraging.
* De Broekpolderweg is aan de kant van Vlaardingen alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.
* Zoals gebruikelijk worden de omleidingsroutes met gele borden aangegeven.