Categorieën

Service

Westland: hotel voor arbeidsmigranten komt er bij Maasdijk

Westland: hotel voor arbeidsmigranten komt er bij Maasdijk
Wonen

Westland: hotel voor arbeidsmigranten komt er bij Maasdijk

  • Redactie
  • 14-01-2021
  • Wonen

SCHIEDAM - Als alles volgens plan verloopt, zal de gemeenteraad van Westland komende maand de weg vrijmaken voor een arbeidsmigrantenhotel nabij de McDonald’s in Maasdijk. Dat bericht lokale omroep WOS van het Westland.

Het gaat om een hotel voor 250 arbeidsmigranten, waarvoor in augustus 2018 vergunning werd aangevraagd door uitzendbureau NL Jobs. Die organisatie maakte om ‘vijf voor twaalf’ nog gebruik van een tekortkoming op het bestemmingsplan Honderdland.

Het college van B&W riep destijds de gemeenteraad bijeen tijdens de zomervakantie, voor een gemeenteraadsvergadering achter gesloten deuren, met de bedoeling deze tekortkoming in de regels teniet te doen. Het betreffende deel van Honderdland kende onder meer een hotelbestemming, maar volgens de autoriteiten was deze bedoeld voor reizigers en niet voor de huisvesting van arbeidsmigranten.

De aanvraag moest in behandeling worden genomen, B&W van Westland wilde realisatie van het plan tegenhouden, maar een meerderheid in de gemeenteraad oordeelde begin 2019 dat een zogeheten 'verklaring van geen bedenkingen' afgegeven zou moeten worden. De gemeentelijke procedure is inmiddels voltooid en normaal gesproken zal de gemeenteraad hier in februari akkoord mee gaan.

Over de huisvesting van arbeidsmigranten werkzaam in het Westland is al jarenlang veel te doen. Vorig jaar sprak de Haagse wethouder Pieter Grinwis (CU/SGP) zich uit:
"Westland heeft wel de lusten, maar niet de lasten." Zie de video van juli vorig jaar, ook van WOS.