Categorieën

Service

Wethouder en jongeren openen pumptrack

Wethouder en jongeren openen pumptrack
Nieuws

Wethouder en jongeren openen pumptrack

  • Redactie
  • 17-05-2022
  • Nieuws
Wethouder en jongeren openen pumptrack

Schiedamse jongeren hebben een belangrijke rol gespeeld in het realiseren van de pumptrack; foto: The Pump Factory


SCHIEDAM - De pumptrack op het Sportpark Willem-Alexander in Schiedam wordt dinsdag 24 mei officieel geopend door wethouder Antoinette Laan en Schiedamse jongeren. Het is de eerste baan in de regio Rijnmond waarop (inter)nationale wedstrijden kunnen worden gehouden.

Het Sportpark Willem-Alexander heeft er met de nieuwe pumptrack een voorziening voor urban sports bij. Skaters, BMX’ers en stuntsteppers kunnen voortaan in Schiedam volop pumptracken. Bij deze sport gaat het erom pompend (pump) een golvend en kronkelend parcours af te leggen, door zo min mogelijk bij te stappen of te trappen. De Schiedamse pumptrack is de eerste baan in de regio Rotterdam-Rijnmond die geschikt is voor (inter)nationale wedstrijden.

Als onderdeel van de opening geven ervaren pumptrackers tussen 12.00 en 13.00 uur een demonstratie op de nieuwe baan. Hieraan doen onder anderen freestyle-rolstoeler Kevin van Eekert, Yvette de Waard (regerend Nederlands kampioen pumptrack), Arjan Ellens (Nederlands Kampioen Freestyle BMX), Joost Wichman (voormalig wereldkampioen MTB) en Desmond Tessemaker (nummer vijf BMX Dirt) mee. Aansluitend op de demonstratie opent wethouder Laan om 13.00 samen met een aantal Schiedamse jongeren de baan officieel.

Schiedamse jongeren hebben een belangrijke rol gespeeld in het realiseren van de pumptrack. Ze hebben geholpen handtekeningen te verzamelen voor het burgerinitiatief voor de baan. De wijken Centrum, Oost, Zuid, Groenoord, Nieuwland, Spaland-Sveaparken en Woudhoek hebben met een bijdrage vanuit hun budgetten mede de baan gefinancierd. Ook is vanuit het stedelijke bewonersbudget bijgedragen en zijn Eneco-gelden ingezet.

De opening van de pumptrack vindt plaats tijdens de Urban Weken, georganiseerd door Team Sportservice Schiedam, de gemeente Schiedam en Sportpark Willem-Alexander. Scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs maken van 16 tot 25 mei kennis met urban sports, zoals pumptrack en freerunnen. Ook kunnen scholieren workshops urban dance volgen op de nieuwe urban dance ground. Net als de pumptrack is de dansvloer een nieuwe voorziening voor urban sports.