Categorieën

Service

Wild-west op zuid, na beroving in Nieuwland

Wild-west op zuid, na beroving in Nieuwland
112

Wild-west op zuid, na beroving in Nieuwland

  • Redactie
  • 16-07-2023
  • 112
Wild-west op zuid, na beroving in Nieuwland

SCHIEDAM - Een achtervolging op vier verdachten van een beroving in Nieuwland zorgde vannacht voor wild-westtaferelen in Rotterdam-Zuid. De politie voelde zich genoodzaakt waarschuwingsschoten te lossen.

Rond middernacht kreeg de politie een melding binnen van een beroving aan de Dr Kuyperlaan. Hierbij zou ook een vuurwapen zijn gebruikt. Het slachtoffer raakte lichtgewond en werd nadien behandeld aan zijn verwondingen.

Aan de hand van zijn signalement en kenmerken van het voertuig, werd de auto een  paar uur later op de Rotterdamse Slinge herkend door agenten van het Team Parate Eenheid. Er ontstond een achtervolging, waarbij de verdachten in de auto meerdere keren stoptekens van de agenten negeerden. Toen de auto tot stilstand kwam in de omgeving van de Groene Hilledijk hebben agenten een Benaderingtechniek Gevaarlijke Verdachten (BTGV) uitgevoerd. Omdat de verdachten nog steeds weigerden mee te werken en probeerden te vluchten, is er een waarschuwingsschot gelost.

Voor de verdachten was dat nog niet overtuigend genoeg; zij vluchtten weg met de auto en raakten en beschadigden daarbij een politie-auto. Na opnieuw een achtervolging kwam de vluchtauto tot stilstand bij de Langenhorst. Drie verdachten probeerden te voet verder te vluchten. Daarop werden opnieuw meerdere waarschuwingsschoten gelost. Uiteindelijk zijn al de vier verdachten aangehouden.

Het gaat om een 33-jarige, een 43-jarige en een 46-jarige man uit Rotterdam en een 42-jarige man met onbekende woonplaats. Een vuurwapen is in beslag genomen. Het onderzoek naar dit incident is in gang.